Звездата на Лео Меси отново бе в пълния си блясък

...
Звездата на Лео Меси отново бе в пълния си блясък
Коментари Харесай

Феноменален Меси подчини Севиля

 Севиля ще търси реванш против Барселона
Звездата на Лео Меси още веднъж бе в цялостния си искра при успеха на Барселона като посетител на Севиля с 4:2. Аржентинецът заби три попадения във вратата на Томаш Вацлик, а за четвъртия гол асистира на Луис Суарес. Хеттрикът на Меси бе под номер 50 в неговата кариера.

Играчите на домакините сътвориха първата заплаха още преди да изтекат 60 секунди игрално време, само че единствено брилятната интервенция на Марк-Андре Тер Стеген. След това се оказа, че Куинси Промес е бил в състояние на засада и даже да бе отбелязал, гол нямаше да има. " Андалусийците " продължиха да гледат към вратата на Барселона и в осмата минута центриране на Хесус Навас като по знамение не бе засечено. 

Все отново в 22-та минута точно Навас се оказа в прегръдките на съотборниците си след прецизен удар по земя в далечния ъгъл на немския пазач. 

Радостта на " севилци " изтрая едвам четири минути. В 26-та минута Иван Ракитич центрира отляво към точката на дузпата, а Лео Меси насочи магичен удар от въздуха, с който възвърне равенството. 

Двата тима продължиха да гневно да нападат. И след няколко пропуща от страна и на двата тима се стигна до 42-та минута, в която домакините още веднъж излязоха напред в резултата. Лошо изритана топка от Тер Стеген и покрита засада от Юмтити разрешиха на Сарабия да напредне до аутлинията и оттова да подаде на първа греда към Габриел Меркадо, който елегантно изпрати топката към далечния ъгъл, давайки преднина на своя отбор.

На почивката Ернесто Валверде предприе двойна промяна и вкара в игра Усман Дембеле и Сержи Роберто вместо Артуро Видал и Нелсон Семедо. В 53-та минута точно французинът пропиля отлична опция да изравни резултата. В 67-та минута беше ред на Вацлик да сбърка. Неточно подаване на вратаря докара до пас на Ракитич към Дембеле, който на собствен ред извади топката за Меси, а аржентинецът със страховит фалцов удар под гредата не остави шансове на Вацлик.

В 71-та минута още веднъж Меси заплаши вратата на Севиля. Десетката на Барса овладя подаване на Дембеле, освободи си пространство за изстрел, само че топката мина около гредата. Седем минути по-късно отбита топка още веднъж стигна до аржентинската звезда, само че ударът му бе слаб и не затрудни Томаш Вацлик.

В 85-та минута феновете на " Рамон Санчез Писхуан " станаха очевидци на пети гол. Рикошет след удар на Карлос Аленя прати топката в Лионел Меси, който отигра обстановката с феноменално копване, пращайки топката в мрежата зад Вацлик. Играчите на Севиля бяха останали без сили и единственото, което съумяха да сътворят бе неакуратен удар на Франко Васкес. В добавеното време Луис Суарес постави точка на разногласието с четвърти гол след подаване на изигралия следващ брилянтен мач Лео Меси.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР