Звездата на култовия сериал Под прикритие“ Ивайло Захариев съди създателите

...
Звездата на култовия сериал Под прикритие“ Ивайло Захариев съди създателите
Коментари Харесай

Ивайло Захариев съди БНТ заради "Под прикритие"

Звездата на паметния сериал „ Под прикритие Ивайло Захариев съди основателите му от Българската национална телевизия. Това разкри пред „ Телеграф “ самият той. Актьорът е завел дело в Софийския градски съд, което е стартирало преди броени дни. „ Още на първото съвещание обаче се отсрочи, защото вещото лице се отхвърли. Не знам за какво. Но в този момент търсят нов специалист за май или юни “, добави още ченгето под прикритие Мартин.

Ивайло Захариев описа, че преди да си пусне жалбата в съда, е направил питане до Българска национална телевизия като неин артист какви са приходите от продажбата на сериала по света.

През 2016 година, при старта на последния 5-и сезон, програмният шеф тогава Севда Шишманова разкри: „ В момента „ Под прикритие “ се гледа на 184 територии на 3 континента, като сериалът връща на Българска национална телевизия близо 1 милион лв. на година единствено от дистрибуция “. „ Законът ми разрешава да ми бъде отчисляван %. От малкия екран обаче отхвърлят да кажат какви са приходите. Дават единствено обособени покупко-продажби, а не повсеместен доклад. Затова бях заставен да го направя “, споделя още артистът.

Точно поради това той не е написал съответна сума в желае. „ Малко преди мен същото направи и операторът на сериала Радослав Гочев. Даже при него скоро би трябвало да излезе решение. Оказа се, че не са изплащани отчисления нито на режисьорите, нито на сценаристите, нито на актьорите, като носители на авторски и сродни права. Смятам да приказвам и с сътрудниците от сериала, да ги привлека за идеята. Ще ми се това дело да прокопае път да не се злоупотребява за в бъдеще “, показа Ивайло Захариев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР