Звездата на женските алпийски ски Микаела Шифрин (САЩ) е щастлива

...
Звездата на женските алпийски ски Микаела Шифрин (САЩ) е щастлива
Коментари Харесай

Шифрин: Връщам се с два олимпийски медала, едва ли мога да искам повече

Звездата на женските алпийски ски Микаела Шифрин (САЩ) е щастлива от извоюваната олимпийска купа в Пьонгчанг, само че не е удовлетворена от представянето в коронната си дисциплинираност слалом. Американката завоюва злато в гигантския слалом и сребро в комбинацията, само че остана четвърта в слалома и не съумя да отбрани купата си от Сочи 2014.

" Да спечелиш олимпийска купа е в действителност необикновено. Заставаш на най-високото място на почетната стълбичка и пееш химна, до момента в който знамето на родината ти се развява. Едва ли има по-красиво чувство за един състезател. Изпитах го в Сочи преди четири години и за благополучие го изпитах и в този момент. Случвало ми се е доста пъти и за Световната купа, несъмнено, само че Олимпийските игри са нещо напълно друго ", съобщи Шифрин в студиото на " Евроспорт ".

" Не желаех да се подстрекавам прекалено много преди гигантския слалом. Щях просто да опитам да дам най-хубавото от себе си и да не мисля за резултата ми или за тези на другите състезателки. Когато пресякох финала, бях наясно, че съм карала добре и ще бъда в челната тройка. Щях да съм удовлетворена на какъвто и да е орден, само че когато видях, че съм преди всичко, имах възприятието, че ще избухвам. След Игрите в Сочи си сложих за цел да бъда измежду най-хубавите и се веселя, че досега съумявам да я извърша " сподели още 22-годишната американка.

" В слалома нещата не се развиха добре, за жалост. Отложиха надпреварата поради мощния вятър, а през това време цареше нервността от купата ми в гигантския слалом. Беше същинска лудница - изявленията, конференции, спонсорски прояви... И когато пристигна време за слалома, батериите ми бяха изтощени. Бях изцяло изцедена душевен и въобще не съумях да се съсредоточвам. Тъжно ми е, че нещата се развиха по този метод, само че не можеш да заповядваш на природата. В нашия спорт непрекъснато се случват такива неща и всички би трябвало да ги приемем ", сподели Шифрин.

" Комбинацията бе много трагична за мен. Допуснах неточност при спускането и това ме изнерви, защото осъзнавах, че доста мъчно ще наваксам пропуснатото време. При слалома обаче подходих много по-дръзко и в последна сметка се показах задоволително добре, с цел да печеля сребърен орден.

Перфекционистката в мен малко я е гняв, че не стигнах до златото, само че не се окайвам. Връщам се от Олимпийските игри с два медала. Едва ли мога да желая повече ", приключи американката.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР