Звездата на иранското таекуондо Фарзад Золхадри вече ще се състезава

...
Звездата на иранското таекуондо Фарзад Золхадри вече ще се състезава
Коментари Харесай

Иранската звезда Фарзад Золхадри ще играе за България, има шанс за медал от Токио

Звездата на иранското таекуондо Фарзад Золхадри към този момент ще се състезава за България. Всичко това стана допустимо след договаряния сред ръководителя на българската федерация Слави Бинев и някои от шефовете на иранската. Също по този начин голяма заслуга Золхадри да облече екипа на България има и министър Красен Кралев. Това стана ясно след конференция, която бе дадена от БФТ. Поводът бе големият интерес към Фарзад, който от няколко месеца тренира с националния тим на България, осведомят от БФТ.

" Иранците са едни от най-хубавите състезатели по таекуондо в света. Привличането на Фарзад стана с течение на времето, а не от през днешния ден за на следващия ден. Неговият случай няма нищо общо с този на Кимия Ализадех. Трансферът на Фарзад е контрактуван сред мен и президентът на иранската федерация, само че се реализира с огромната поддръжка на министъра на младежта и спорта Красен Кралев ", изясни шефът на родната централа Слави Бинев.

Фарзад Золхадри е на 28 години и има редица триумфи зад тила си. Той приключва втори на Световната купа в Мексико през 2015г, бронзов медалист от Азиатските игри, и още доста медали от разнообразни мощни интернационалните шампионати. Золхадри се състезава в категория до 80кг., и ще се опита да вземе квота за Олимпиадата в Токио, на единствената олимпийска подготовка в Милано през месец април. Освен него в борба за Олимпиадата ще спорят още Владимир Далаклиев и две дами от националния тим.
 Слави Бинев към този момент е вицепрезидент на професионалната Световна таекуондо федерация
Слави Бинев към този момент е вицепрезидент на професионалната Световна таекуондо федерация

Изборът на Бинев е безспорен казус в съвсем 60 годишната история на организацията
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР