Звездата на ФранцияКарим Бензема все още има шанс да участва

...
Звездата на ФранцияКарим Бензема все още има шанс да участва
Коментари Харесай

Във Франция все още таят надежди, че Бензема ще играе на Мондиала

Звездата на ФранцияКарим Бензема към момента има късмет да взе участие на Световното състезание в Катар. Поне по този начин твърди авторитетната френска медия RMC Sport.

Както е известно, директно преди началото на Мондиал 2022 селекционерът Дидие Дешан отпрати Бензема от лагера на националния тим, защото нападателят получи мускулна травма по време на подготовка. В Испания обаче се появиха информации, че играчът към този момент бил възобновен и че щял да възобнови тренировки с Реал Мадрид още този четвъртък. Затова от RMC Sport направили инспекция в регламента на ФИФА и открили, че към момента е допустимо настоящият притежател на „ Златната топка “ да вземе присъединяване в Световното състезание. Причината е, че той участва в записания лист на „ петлите “ от 26 играчи. 

Така че в този момент всичко зависи от Френската футболна федерация и Дешан дали въпреки всичко ще извикат назад Бензема за елиминационната фаза на шампионата, или ще останат зад първичното си решение да се откажат от неговите услуги. Предишна инспекция на медията към този момент откри, че 34-годишният футболист по този начин или другояче ще получи златен орден, в случай че Франция още веднъж победи със международната купа точно тъй като е в доказания лист от 26 имена в състава на селекционера.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР