Звездата на Египет и Ливърпул, Мохамед Салах, откри головата си

...
Звездата на Египет и Ливърпул, Мохамед Салах, откри головата си
Коментари Харесай

Египетският крал Салах подчини ДР Конго

Звездата на Египет и " Ливърпул ", Мохамед Салах, откри головата си сметка в тазгодишното издание на Купата на африканските народи. Играчът с номер 10 осъществя второто попадение за " фараоните " при успеха с 2:0 против Демократична Република Конго.

Селекционерът на домакините не направи нито една смяна съпоставяне с мача на откриването и сходство на срещата със Зимбабве, още веднъж се стигна до преднина още през първото полувреме. Капитанът Ахмед Елмохамади осъществя след ъглов удар. Преднината беше удвоена от Салах след ужасно отиграване на Махмуд Хасан-Трезеге. Именно последният беше определен за състезател на мача, защото не спираше да тормози бранителите на ДР Конго и от самото начало беше опасност за вратата на противника.

Гостите два пъти бяха спирани от гредите за попадение в мача и след два мача от групата си остават без точка и са покрай отпадането си от шампионата. За тях единствената възжмоност да продължат напред е да бъдат измежду един от най-хубавите трети тимове в групата. Това обаче наподобява доста сложна задача поради нулевия точков актив, г.р.(-4) и идния конфликт с костеливия орех Зимбабве.

За Египет това беше осма победа в 12 мача против този конкурент и следващо класиране за етапа на елиминациите. " Фараоните " за пръв път от 2010г насам вкарват в шампионата повече от 1 гол в мача. За последно бяха осъществили повече от един път в полуфинала против Гана. Египет е с една загуба в 26 срещи в Купата на африканските народи, провалянето беше на финала през 2017 от Камерун.

Домакините на шампионата се надяват на осма купа от конкуренцията. Те и в този момент държат върха по брой извоювани титли - 8, а в досегашните си четири семейства 3 пъти печели купата и 1 път доближава до полуфинал.

Последните мачове в групата са в неделя. Египет среща една от изненадите в шампионата Уганда, а ДР Конго играе със Зимбабве в конфликт, който може да дефинира един от най-хубавите приключили на трето място.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР