Звездата на Бока Хуниорс Карлос Тевес подлуди препълнените трибуни на

...
Звездата на Бока Хуниорс Карлос Тевес подлуди препълнените трибуни на
Коментари Харесай

Тевес зарадва Бомбонера в 95-ата минута

Звездата на Бока Хуниорс Карлос Тевес подлуди препълнените трибуни на " Бомбонера " против Атлетико Параненсе. Опитният футболист се трансформира в воин за " генуезците " в борбата за първото място на група " G " от Копа Либертадорес, който грандът от Буенос Айрес завоюва с 2:1. 35-годишният нападател донесе триумфа с гол в 95-ата минута, влизайки запаса в 69-ата минута при резултат 0:1, а в 80-ата минута провокира изгонването на Уелингтон.
El liderazgo llegó sobre el final | #Boca derrotó 2-1 a @AthleticoPR y se quedó con el Grupo G de la Copa @Libertadores. @LichiLopez2 y Carlitos Tevez anotaron los goles del equipo de Alfaro en la lluviosa noche de jueves.

El comentario en https://t.co/DqwjJB6lPQ pic.twitter.com/8gr8mvbnbC
— Boca Jrs. Oficial (@BocaJrsOficial) May 10, 2019

Голмайсторът на гостите Марко Рубен даде задатък на бразилците в 66-ата минута, откакто вратарят Андрада сбърка при центриране в наказателното поле. Това беше шести гол в конкуренцията за аржентинския таран, който се разписа за четвърти път във вратата на Бока, откакто означи хеттрик за успеха с 3:0 в първия мач. Бившият състезател на Росарио Сентрал е голмайстор на шампионата на този стадий с 6 попадения.
¡GANÓ #BOCA! pic.twitter.com/U0wKygUWrd
— Boca Jrs. Oficial (@BocaJrsOficial) May 10, 2019

Малко по-късно Лисандро Лопес изравни в 72-ата минута. Бранителят засече в мрежата центриране на Мауро Сарате. Бившият състезател на Бенфика вкара третия си гол с екипа на " генуезците " за 2019 година, който е първи в Либертадорес.
#Carlitos pic.twitter.com/SA3GnOE0XR
— Boca Jrs. Oficial (@BocaJrsOficial) May 10, 2019

Халфът на гостите Уелингтон беше изпъден с пряк червен картон 10 минути преди края, когато влезе рисково в краката на Тевес. Именно десетка на Бока донесе значимата победа с удар от 16 метра в последните секунди на даденото продължение. Успехът прати Бока Хуниорс преди всичко в крайното класиране на групата с 11 точки, до момента в който Атлетико Параненсе остана втори с 9 точки.
#VamosBoca pic.twitter.com/fEz9k6ucOb
— Boca Jrs. Oficial (@BocaJrsOficial) May 10, 2019

Това дава преимущество на аржентинците да играят осминафинала реванш от шампионата на " Бомбонера ". Интересното е, че шесткратният първенец на Южна Америка е единственият състав от Аржентина, който ще има това преимущество. Носителят на трофея и безконечен зложелател на " генуезците " - Ривър Плейт е втори, като може да има Суперкласико още в идната фаза. Още два аржентински отбора не престават напред - Сан Лоренцо и Годой Крус, до момента в който Уракан и Росарио Сентрал отпаднаха от групите.

Копа Либертадорес 6 кръг, петък 10 май  Бока Хуниорс 2:1краен резулат  Атлетико Паранаенсе
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР