Звездата на Байер Леверкузен Кай Хаверц отново впечатли с изявите

...
Звездата на Байер Леверкузен Кай Хаверц отново впечатли с изявите
Коментари Харесай

Кай Хаверц отново блести при ключов успех на Леверкузен

Звездата на Байер Леверкузен Кай Хаверц още веднъж впечатли с изявите си при втори следващ триумф на „ аспирините” в Бундеслигата.

Байер се наложи по безапелационен метод при визитата си на Борусия Мьонхенгладбах в битката за място в Шампионската лига следващата година. Тимът от Леверкузен завоюва с 3:1 и изпревари точно днешния си противник в подреждането, заемайки третото място във краткотрайното класиране.

Хаверц вкара две от попаденията за гостите, а третото бе дело на Свен Бендер. За Борусия почетния гол осъществя Маркус Тюрам.

Срещата на стадион “Борусия Парк” стартира чудесно за „ аспирините”, които съумяха да поведат в резултата още в седмата минута след класическа офанзива по дясното крило. Белараби получи по фланга и доста точно съумя да изведе Хаверц зад защитата на домакините, а за нападателя не представляваше никаква компликация да прокара топката през краката на вратаря.

Въпреки вихреното начало и положителните положения преди двете порти, нов гол до почивката не падна.

Веднага след подновяването на играта през втората част, домакините съумяха да изравнят и да върнат очакванията си за освен това от проваляне в този мач. Плеа откри Тюрам пред наказателното поле след пас отляво, а той с удар без закъснение вкара красиво попадение за 1:1.

Това сякаш подразни гостите, който се втурнаха в офанзива и резултатът не закъсня. Само шест минути по-късно „ аспирините” стигнаха до дузпа, която обаче провокира много полемики. Тя бе отсъдена, откакто Нико Елведи спъна Карим Белараби, само че едвам откакто той към този момент бе отправил неакуратен удар към вратата. Ситуацията бе прегледана с ВАР, само че все пак реферът не промени решението си. Така зад топката застана Хаверц и още веднъж не сгреши.

Крайният резултат бе завършен от Бендер, който с глава майсторски засече центриране от фаул от страна на Демирбай.

Така Байер Леверкузен изпревари Борусия Мьонхенгладбах в таблицата и към този момент е трети с актив от 53 точки, една повече от домакините.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР