Звездата на Барселона Лионел Меси се изказа много остро срещу

...
Звездата на Барселона Лионел Меси се изказа много остро срещу
Коментари Харесай

Меси разкритикува ръководството на Барселона

Звездата на Барселона Лионел Меси се изрече доста остро против управлението на клуба, откакто разкри, че играчите на каталунците са се съгласили на 70-процентно понижение на заплатите по време на рецесията с ковид в Испания.

Футболистите от първия отбор са приели да получават по-малки хонорари, с цел да могат всички други чиновници на клуба да получават цялостните си заплати по време на пандемията.

“Освен 70-процентното понижение на заплатите по време на изключителното състояние, играчите ще създадем и различен принос, с цел да могат чиновниците да получават 100 % от възнагражденията си, до момента в който продължава рецесията. Много бе казана и изписано по отношение на първия тим на Барселона във връзка с заплатите. Преди всичко, желаеме да изясним, че ние постоянно сме желали да приемем понижение на заплатите, тъй като разбираме, че това е изключителна обстановка и ние сме първите, които постоянно сме помагали на клуба, когато е имало потребност. Много пъти сме правили това по самодейност, а в други случаи, когато сме смятали, че това е важно”, разяснява Меси.

“Поради това, не стопираме да се изненадваме, че вътре в клуба има хора, които е пробват да ни сложат под лупа и да ни слагат напрегнат да създадем нещо, което ние постоянно сме знаели, че ще създадем. Всъщност, ангажимента се забави с няколко дни, тъй като търсехме формула да помогнем на клуба и неговите чиновници в тези сложни времена”, добави шесткратният притежател на Златната топка.

Това не е първият случай в последните месеци, в който Меси влиза в пряк спор с управлението на Барселона. По-рано тази година той се изрече остро против спортния шеф на каталунците Ерик Абидал, който си разреши да подлага на критика играчите за едва показване.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР