Звездата на Барселона и аржентинския национален отбор по футбол Лионел

...
Звездата на Барселона и аржентинския национален отбор по футбол Лионел
Коментари Харесай

Лионел Меси отне короната на Мейуедър като най-добре платен спортист в света

Звездата на " Барселона " и аржентинския народен тим по футбол Лионел Меси е най-добре платеният състезател в света, демонстрира годишната ранглиста на " Форбс ". Той смъкна от върха миналогодишния лидер - боксьора Флойд Мейуедър.

" Форбс " разгласи, че спортистите в топ 100 са събрали общо 4 милиарда $ от 1 юни 2018 година до 1 юни 2019 година, което е с 5% повече от предната година.

Меси за първи път е на върха със 127 млн. $ от заплати и спонсорски контракти. В тройката влизат още двама футболисти - Кристиано Роналдо (109 млн. долара) и Неймар (105 млн. долара).

Челната петица се добавя от боксьора Канело Алварес и тенисиста Роджър Федерер. Следват двама играчи от Националната футболна лига (НФЛ) и трима от НБА. Въпреки че тримата най-добре платени спортисти са футболисти, баскетболът е с най-вече представители в топ 100 - общо 35. Общи им доходи са 1.29 милиарда $, като 72% от тях са от заплати.

След като предходната година в топ 100 нямаше нито една жена, в този момент Серена Уилямс се завръща в листата на 63-ото място.

The highest-paid athletes in the world, according to Forbes:

⚽1. Messi $127m
⚽2. Ronaldo $109m
⚽3. Neymar $105m
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР