Звездата на българското кино Георги Стайков, който преди дни бе

...
Звездата на българското кино Георги Стайков, който преди дни бе
Коментари Харесай

Георги Стайков от „Вчера” едва не умрял след запой

Звездата на българското кино Георги Стайков, който преди дни бе признат ненадейно в тежко положение в бургаската болница, от дълго време имал здравословни проблеми със сърцето, разкриват негови сътрудници пред „ Уикенд ”. „ Помпичката ” работела прекомерно постепенно и изпомпването на кръвта не постоянно стигало до всички елементи на тяло.

Това му създавало здравословен дискомфорт още преди 5-6 години. Тогава за първи път в живота си любимеца от „ Вчера ” почувствал тежест в гърдите и физическа отпадналост да се оправя с обикновени ежедневни отговорности. Потърсил консултация с едни от най-хубавите експерти в страната, които му предложили интервенция и слагане на байпас. Той обаче се тормозил от възможната намеса и потърсил още отзиви.
Водещ експерт от ВМА разгледал резултатите му и решил, че има късмет да живее и без байпас, в случай че по скица пие избрани медикаменти, откаже изцяло алкохола, цигарите и стартира да съблюдава строга хранителна диета, която изключва прекомерно сладките неща. Режимът се налагал поради високия холесетрол, който имал и предразположението към диабет.

Звездата от кино лентата „ Вчера ” послушал препоръките на професора и резултатите не закъснели. Дълго време си разрешавал алкохол единствено на празници, едвам прави компания на присъстващите на масата. С времето се успокоил, че всичко е наред, тъй като огромни сърдечни проблеми нямал. Животът му тръгнал в естествен темп. Последва ли и нови функции като тази на Калоянов от сериала „ Столичани допълнително ”, която още веднъж го върнала на звездния хоризонт.

Според слуховете със започването на фотосите на лентата, се възродили и старите нездравословни привички на Стайков. Той рядко пропущал опцията да си побъбри на чашка с сътрудниците и да разиска политическата конюнктура в страната, както и развиването на филмовата колегия. Психическото натоварване, съчетано с нарушение на хранителния режим, дало своя резултат.
Миналата седмица, по време на посещение в морския град, на Ростислав от паметната лента „ Вчера ”, му прилошало. Актьорът бил настанен в кардиологичното поделение с координационни нарушавания. Били му направени всевъзможни клинично-лабораторни проучвания, които посочили, че няма данни да е прекарал инсулт. Медиците му сложили диагноза исхемична офанзива. Според експертите обаче тя най-вероятно е провокирана от напрежение, стрес или от корист с алкохол.

Според слуховете в артгилдията Стойков имал увлечение към чашката, което се опитвал да редуцира, само че мъчно се получавало. Колегите му също позволяват, че високите градуси да довели до мозъчната офанзива и неналичието на естествени координационни придвижвания.
След дълги години на емиграция в чужбина, където също се снима в десетки филми, Стайков се върна в София и стремително стартира да се снима във филми като  „ Мисия Лондон ”, „ Тилт ”, „ Под прикритие ” и др.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР