Звездата на българския волейбол Цветан Соколов сподели, че е оптимист

...
Звездата на българския волейбол Цветан Соколов сподели, че е оптимист
Коментари Харесай

Цецо Соколов: Промяната в българския волейбол е за добро, очаквам новият селекционер да е българин

Звездата на българския волейбол Цветан Соколов показа, че е оптимист за бъдещето на националния тим, въпреки че самият той възнамерява да пропусне мачовете през лятото, тъй като има потребност от отмора. В изявление за Канал 3 Соколов разяснява и избора на Любо Ганев за президент на федерацията, както и къде счита да продължи кариерата си от новия сезон.

" В момента съветското състезание не е спряно поради ковид, само че от сътрудниците ми научих, че на 22 март ще има заседание, след което ще бъде взето решение дали мачовете да продължат. Срещите се играят без фенове. Предстои една крайна шестица, само че още няма изясненост дали тя ще се изиграе ", съобщи Соколов.

" Футболното и волейболното състезание бяха спрени, тъй като там вървят повече хора. В Казан всичко е умерено. Няма нито един инфектиран в града, никой не върви с маска. В центъра, където пребивавам, няма никаква суматоха. Когато не е студено, доста хора се разхождат. Аз се тормозя по-скоро за фамилията си, което е в България. Успокояващото е, че вирусът не е толкоз рисков за младите, само че възрастните би трябвало да се пазят. В Италия не взеха ограничения първоначално и виждате какво е ситуацията. Говоря си с мои някогашни съотборници и те са много наплашени. В България се реагира по-адекватно и това би трябвало да помогне болестта да не се популяризира. Колкото до Русия, тук незабавно затвориха границите, дезинфектираха на всички места, а по летищата непрекъснато ни ревизираха с термометри ", изясни диагоналът.

" Идването ми в Зенит беше риск. Имах потребност от сходен опит. Дали е бил сполучлив? тази година несъмнено не направихме това, което трябваше, изключително като се има поради с какъв състав разполагаме. Понякога играем неповторим волейбол, само че различен път една точка трансформира цялата ни настройка. Откакто излязох от България, не ми се беше случвало тимът ми да не прескочи груповата фаза на Шампионската лига. В Русия стилът на игра е друг и по-близък до моя. Още не знам дали ще остана. Имам предложения и от Русия, и от Италия. След финалната шестица всичко ще се разбере ", показа Соколов.

" Още има отчаяние, че с националния отбор не се класирахме за Олимпийските игри, само че е реалност, че и на двете квалификации играхме добре. Отборът израства и в случай че продължаваме по този метод, ни чака положително бъдеще. Потенциалът е налице. Аз възнамерявам да пропусна мачовете през лятото, тъй като нуждая се от отмора. Клубният сезон ме натоварва доста както физически, по този начин и псхически ", призна Цецо Соколов.

" Мисля, че Любо Ганев има положително виждане за волейбола и ще е доста потребен с контактите си. Нека да изчакаме. Сигурен съм, че новите лица във федерацията имат хубави проекти и нека съумеят да ги осъществят. Дали новият селекционер на националния тим би трябвало да е българин или чужденец? По-скоро съм на мнение, че за идващия олимпийски цикъл може да се гласоподава доверие на българин ", съобщи Соколов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР