Звездата на българския национален отбор по баскетбол Александър Везенков ще

...
Звездата на българския национален отбор по баскетбол Александър Везенков ще
Коментари Харесай

"Барселона" първо пусна, но след това спря Везенков за националния отбор

Звездата на българския народен тим по баскетбол Александър Везенков ще пропусне международната подготовка с Чехия. Двубоят е в петък от 18.00 часа в " Арена Ботевград ".

Баскетболистът, който беше определен под №57 в драфта на НБА, в началото получи позволение да вземе присъединяване в мача. Той дойде в България и се причисли към лагера на националния тим, само че през днешния ден беше привикан назад в Испания.

Българската федерация по баскетбол заяви, че повода за решението на каталунците е заболяване на крилото Пиер Давид Ориола. Той няма да може да вземе присъединяване в петъчния дуел с " Реал " (Мадрид) в Евролигата, което е принудило управлението на отбора да върне Везенков по неотложност.

Федерацията удостовери, че Везенков е отпътувал за Барселона. 22-годишният състезател остава под въпрос за втората подготовка на националния тим тази седмица - гостуването на Финландия в неделя. От федерацията въпреки всичко показаха вяра, че Везенков ще може да пътува в събота непосредствено за скандинавската страна от Испания.

България стартира квалификациите за международното в Китай през 2019 година със загуба с 80:82 от Финландия в Ботевград. След това националите завоюваха гостуването си на Исландия със 77:74.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР