Звездата на българския баскетбол Александър Везенков отбеляза 13 точки при

...
Звездата на българския баскетбол Александър Везенков отбеляза 13 точки при
Коментари Харесай

Силен мач на Везенков не бе достатъчен на Сакраменто срещу Ел Ей Клипърс

Звездата на българския баскетбол Александър Везенков означи 13 точки при загубата на своя тим Сакраменто Кингс със 117:131 от Лос Анджелис Клипърс в следващ мач от Националната баскетболна асоциация (НБА) на Съединени американски щати и Канада. Българинът приключи като трети изпълнител на " кралете " в семейството в " Голдън 1 сентър ". Везенков игра съвсем 24 минути и половина. Той приключи с пет сполучливи от общо седем стрелби, в това число три от пет от зоната за три точки. 28-годишното крило добави и пет битки.

От неговите съотборници най-резултатен беше ДиАрън Фокс с впечатляващите 40 точки . Малик Монк добави 15 пункта.

Сакраменто обаче нямаше отговор в отбрана против мощното нахлуване на Клипърс. Кауай Ленърд вкара 34 точки и овладя девет битки. Джеймс Хардън добави 26 пункта, а Пол Джордж приключи с 19.

Решаващи в мача се оказаха първите две елементи, в които гостите от Ел Ей вкараха 72 точки, а баскетболистите на Майк Браун единствено 50. В началото на последната четвърт разликата беше 21 точки, като вярата се върна за малко, когато тя падна до 13 пункта 5:36 минути преди края. 

Загубата е седма за Везенков и компания, като отборът има 10 победи и резервира шесто място в Западната конференция. Ел Ей Клипърс са десети с баланс 8-9.

В идващия си мач Сакраменто семейства на първенеца в НБА Денвър Нъгетс. Двубоят е в неделя от 5:00 ч. сутринта българско време. За " ножиците " пък следва нова аудиенция - този път на Голдън Стейт Уориръс, като срещата е тази нощ. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР