звестният екшън актьор Жан-Клод Ван Дам призова българските власти да

...
звестният екшън актьор Жан-Клод Ван Дам призова българските власти да
Коментари Харесай

Жан-Клод Ван Дам със зов българските власти да спасят малка чихуахуа

звестният екшън артист Жан-Клод Ван Дам прикани българските управляващи да оказват помощ за спасяването на 3-месечно чихуахуа.

То ще бъде умъртвено в Норвегия, в случай че Българската организация за сигурност на храните не разреши да се върне у нас. Ван Дам моли БАБХ да даде позволение сладкия домакински любим да се прибере в България във видео, излъчено онлайн в обществените мрежи и даже инициира подписка в поддръжка на четириногото в формалните си профили в Фейсбук, Twitter и Instagram.

Ван Дам даже е подготвен да направи фонд за спасението на животното, написа

"Обичам България, всички знаете това! Снимал съм доста филми там и сме изхарчили милиони долари за туризъм в тази страна, с цел да има работа за хората ", декларира екшън звездата.

След това афишира, че спасяването на кучето чухуахуа ще бъде най-хубавият подарък за рождения му ден, който е на 18 октомври и за рождения ден на щерка му, която чества през днешния ден.

Историята на 3-месечната чихуахуа Рая стана известна в обществените мрежи, откакто норвежкият орган по сигурност на храните взе решение да евтаназира кученцето, в случай че не му бъде позволено да се прибере в България. Българската организация по храните обаче отказала това за дребната чихуахуа, тъй като паспортът й е недействителен.

Сега единственият късмет да се избави кученцето е да норвежкият или българският орган за сигурност на храните да бъде уверен да промени решението си.



Историята стартира, когато притежателите на кучето чихуахуа купуват животинчето от частно лице в Осло. То има български паспорт и сложени ваксини, направени от български ветеринарен доктор.

Норвежката организация по сигурност на храните обаче не валидира имунизациите, които кучето получило в България. В Норвегия то е имунизирано в допълнение против бяс и други болести. На 23 септември обаче норвежката организация по храните лишава кучето от притежателите му и го слага под карантина.

Норвежката организация по сигурност на храните твърди, че кучето е импортирано в Норвегия нелегално. Тя се нуждае от удостоверение от българската администрация, с цел да може то да се върне назад в България в противоположен случай то ще бъде умъртвено.

Според притежателя на кучето в Норвегия считат, че кученцето е импортирано в страната с комерсиална цел и няма доказателства за произхода му.

Крайният период за приемане на документи по случая от българска страна е 20 октомври.

Българската организация по сигурност на храните обаче към този момент е отказала връщането на кученцето в България.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР