Зверствата в Буча повдигат въпроса за военните престъпления. Всъщност, Международният

...
Зверствата в Буча повдигат въпроса за военните престъпления. Всъщност, Международният
Коментари Харесай

След зверствата в Буча: Какви са законите на Международното право по време на война

Зверствата в Буча повдигат въпроса за военните закононарушения. Всъщност, Международният углавен съд към този момент стартира следствие и изпрати екип, който да събира доказателства.

Международното право дефинира ясни правила по време на война.

Нарушенията се смятат за закононарушение:
Правилата се утвърдени в Женевската спогодба и други интернационалните документи.Според тези правила - не може да се убиват целеустремено цивилни и военнопленници, неразрешени са изтезания и случайни опустошения, мародерски прояви, привличането на деца в бойните дейности.Забранено е потреблението и на някои типове оръжия като противопехотни мини, химическо и биологическо оръжие.

За ранените и болните би трябвало да се поставят грижи, в това число и за бойците.Тежки закононарушения като ликвидиране, обезчестяване или всеобщо гонене се дефинират като закононарушения против човечеството.


Като геноцид дефинира случилото се в Буча някогашният ни външен министър Надежда Нейнски.

Това, което видяхме безусловно граничеше с парадокс, това е човешки геноцид, това е толкоз неуместно и толкоз грубо. Тези фрагменти демонстрират, че това не е просто войната на Путин. Показват, че има една сериозна маса хора в Русия, които са способни да създадат сходни неща, в случай че не да създадат, най-малко да ги оправдаят и това е доста ужасно, съобщи Нейнски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР