Зверев покори Лондон и не позволи на Джокович да изравни

...
Зверев покори Лондон и не позволи на Джокович да изравни
Коментари Харесай

Зверев покори Лондон и не позволи на Джокович да изравни рекорда на Федерер

Зверев покори Лондон и не разреши на Джокович да изравни върха на Федерер
21-годишният немски тенисист Александър Зверев завоюва най-значимия трофей в кариерата си, побеждавайки абсолютния любимец във финалния шампионат на АТР в Лондон Новак Джокович в два сета 6-4, 6-3. По-рано тази седмица Зверев претърпя тежка загуба от сърбина в хода на шампионата, само че през днешния ден надигра стилно първата ракета в света.

В първия сет при резултат 4-4 Зверев поведе с 40-30 при сервис на Ноле, като това бе първа в мача опция за пробив. Германецът съумя да завоюва скъпата точка и дръпна с 5-4, а по-късно по безапелационен метод взе личното си подаване с три аса в гейма.

Видимо вдъхновен, Зверев направи пробив и в самия старт на втората част, само че Джокович отговори с рибрейк. Младият немец обаче не се смути и направи още един пробив за 2-1, след което съумя да го затвърди и преднината му стана 3-1. При резултат 5-3 за него подаваше Джокович, немецът поведе с 40-15 и оползотвори втората шампионска точка, с цел да постави точка на разногласието след 80 минути игра. Досега най-големите триумфи на Зверев бяха успехите в Мастърсите в Рим, Канада и Мадрид. Саша също по този начин стана първият немец от 1995 година, който покорява последния шампионат за сезона. Преди 23 години това стори Борис Бекер. Новак Джокович остава с пет трофея и не съумя да повтори най-хубавият резултат по извоювани трофеи на АТР финали (Федерер има шест). Резултатът в мачовете сред Зверев и Джокович стана 2-2. Германецът за първи път в кариерата си съумя да победи лидер в ранглистата. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР