Звеното за борба с тероризма към френската полиция пое разследването

...
Звеното за борба с тероризма към френската полиция пое разследването
Коментари Харесай

Френските власти разследват дали нападението с нож е свързано с тероризъм

Звеното за битка с тероризма към френската полиция пое следствието на офанзивата в град в Югоизточна Франция, при която седем души бяха намушкани, от които двама починаха, оповестяват медии.

33-годишен емигрант от Судан е задържан след офанзивата в Романс-сюр-Изер, покрай Гренобъл, в събота сутринта. Други двама мъже, за които се твърди, че също са от Судан, единият от тях живее с нападателя в апартамент, са разпитани от полицията.

Националната бригада за битка с тероризма разгласи, че проверява ликвидиране и опит за ликвидиране, обвързвано с терористична организация, както и терористичен скрит план.

Заподозряният, който е дошъл във Франция през 2017 година и е получил бежански статут и 10-годишно позволение за престояване, се е преместил в Романс-сюр-Изер през януари 2020 година, откакто две години е живеел в различен град, където е работил в магазин за кожени произведения. Мъжът е бил подпомаган от обществените служби и благотворителната организация Secours Catholique.

Местен вестник написа, че нападателят е работил във фабрика в Романс-сюр-Изер и че не е прочут на френската или европейската полиция, както и на службите.

От антитерористичното звено към прокуратурата оповестиха, че в жилището на заподозряния са открити документи с религиозно наличие. Неизвестният създател на документите се оплаква, че живее в страна на грешници.

При нападението са убити двама мъже на 44 и 55 година Трети мъж на 63 година е в тежко положение в болница, а други четирима, двама мъже на 65 и 59 година и две дами на 48 и 49 година, също са ранени. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР