Звеното Фискален контрол в Националната агенция за приходите /НАП/ пресече

...
Звеното Фискален контрол в Националната агенция за приходите /НАП/ пресече
Коментари Харесай

Спряха продажбата на 21 тона яйчен жълтък без сертификат

Звеното " Фискален надзор " в Националната организация за приходите /НАП/ пресече опит за осъществяване на територията на България на 21 тона течен яйчен жълтък без документ, оповестиха от приходната организация. При инспекция на товарния камион, пренасящ стоката, чиновниците на Национална агенция за приходите са открили, че липсват документи за произхода и годността на жълтъка, цъобщава Българска национална телевизия.

Фискалните сътрудници са пломбирали камиона и са алармирали чиновници на Българската организация по сигурност на храните посредством Междуведомствения координационен център за противопоставяне на контрабандата и надзор на придвижването на рискови артикули и товари на ГДБОП. Заради неналичието на документ, здравните инспектори са наложили забрана на стоката.

Въпреки че яйчният жълтък не попада в Списъка на артикули с висок фискален риск, звеното за фискален надзор в Национална агенция за приходите следи придвижването на тази стока на територията на страната след оповестението на случаи на инфектирани яйца в комерсиалната мрежа в Западна Европа.

От началото на 2017 година фискалните сътрудници на Национална агенция за приходите са направили 201 000 инспекции на транспортни средства, като на близо 64 000 са сложени механически средства за надзор. В резултат на осъществените контролни дейности са наложени 1100 обезпечения, с цел да се избегне отклоняване от облагане, допълват от Национална агенция за приходите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР