Зведата в алпийските ски Микаела Шифрин продължава продължава да жъне

...
Зведата в алпийските ски Микаела Шифрин продължава продължава да жъне
Коментари Харесай

Феноменалната Микаела Шифрин стана първата жена с 4 поредни титли в слалома

Зведата в алпийските ски Микаела Шифрин продължава продължава да жъне феноменални триумфи! Американката стана първата жена в историята с 4 следващи международни трофеи в слалома.
 Хенрик Кристоферсен завоюва купата в гигантския слалом, Алберт Попов влезе в топ 30
Тя победи на международното състезание в Оре след свръхестествен втори манш. 23-годишната състезателка даде общо време 1:57:05 минута, с което не остави шансове на съперничките си.

Шифрин бе трета след първото втурване, като бе на 15 стотни по отношение на лидерката Уенди Холденер. С 59:82 секунди във втория манш обаче американката зае първото място.

Втора от първото втурване бе Ана Свен Ларсон, която се оказа и единствената, доближила се до Шифрин. Времето на шведката бе второто най-хубаво и във втория манш, а в общото класиране тя остана на 58 стотни по отношение на 23-годишната шампионка.

Трета се подреди чехкинята Петра Влъхова, която прибави днешния си бронзов орден към златното си отличие в гигантския слалом и среброто в комбинацията. Влъхова бе пета след първия манш, само че във втория направи ужасно втурване и откри място на призовата тройка с закъснение от 1.03 секунда от Шифрин.

За Шифрин пък това е първо международно състезание, на което печели два златни медала. Тя победи и в супергигантския слалом, с което общо златните ѝ медали от Световни шампионати са пет.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР