Зукърбърг заяви, че има подозрения за събиране на потребителски данни

...
Зукърбърг заяви, че има подозрения за събиране на потребителски данни
Коментари Харесай

Зукърбърг се извини за теча на данни на потребители, ЕП поиска защита на евроизборите през 2019 г.

Зукърбърг съобщи, че има съмнения за събиране на потребителски данни от страна на 200 приложения в платформата му.

Той също съобщи, че компанията му влага в изследването на хиляди приложения от началото на абсурда с " Кеймбридж аналитика ".

" От всички проучвания, които вършим и в други сфери, аз чакам, че увеличеното вложение в сигурността и сигурността ще бъде това, което ще бъде с най-голяма доходност ",каза той.

" Но дано да бъдем ясни - сигурността на хората постоянно ще бъде по-важна от това да увеличим приходите си ", добави Зукърбърг.
Изпълнителният шеф на Facebook сподели, че ще наеме до края на годината 20 000 индивида, които да работят по сигурността и сигурността в платформата.

На изборите за Европейски парламент през май 2019 година би трябвало да бъдат предотвратени операции в обществените мрежи, сходни на абсурда към „ Кеймбридж Аналитика “ („ Cambridge Analytica " ), съобщи ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни на съвещанието.

" След една година 100 милиона европейски гласоподаватели ще избират членове на Европейския парламент. Гласовете им би трябвало да бъдат свободни от операция, а персоналните им данни не би трябвало да се употребяват за търговски цели. Ние не желаеме да се лишим от обществените мрежи, само че би трябвало да сме сигурни, че данните ни ще бъдат предпазени ", сподели Таяни, представен от БГНЕС.
Фейсбук се оказа в центъра на голям скандал след обява на " Ню Йорк Таймс " за прехвърлянето на данни от обществената мрежа в „ Кеймбридж Аналитика “. Компанията е събрала данните на 87 милиона консуматори на Фейсбук и е създала логаритъм за политически разбор на желанията им като гласоподаватели. През април Зукърбърг се яви на две чувания пред Конгреса на Съединени американски щати, на които увери американските законодатели, че обществената мрежа ще се грижи по-добре за персоналните данни на потребителите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР