Зрителите ще гърмят с найлонови пликове, ако не се осигурят

...
Зрителите ще гърмят с найлонови пликове, ако не се осигурят
Коментари Харесай

Зрителите заплашиха, че „гърмят“ с пликове за последния концерт на Софийската филхармония

Зрителите " ще гърмят " с найлонови пликове, в случай че не се обезпечат оръдейни залпове или фойерверки за осъществяването на Увертюра " 1812 " на Чайковски на последния концерт на Софийската филхармония в парка на двореца " Врана " - на 15 юли. Това е единствената вечер със сериозна стратегия на петия фестивал " Споделете музиката в двореца " Врана ", проведен от филхармонията и Столичната община, отбелязва шефът на състава Найден Тодоров.

По думите му, след " академизма " през целия сезон музикантите в този момент ще вършат на първо място музика за наслаждение - лично и на публиката. Виртуозният китарист Кристиян Райхер от Германия е солист на Софийската филхармония в последната вечер. Дирижира надареният Крис МакКракен от Англия. Ще звучат още Увертюра към операта " Сицилиански вечерни " на Верди, Симфония номер 4 " Италианска " на Менделсон и Концерт за китара и оркестър " Аранхуес " на Родриго.
Откриването е довечера с фотоизложбата " 90 години Софийска филхармония " и концерта James Bond Live in Concert. Композициите от незабравимите филми за Агент 007 ще дирижира маестро Найден Тодоров, а специфични посетители ще са вокалистите Милица Гладнишка, Криста, Рут Колева, Ягода Тренева и други.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР