Зрителите на премиерните спектакли на Цигулар на покрива в Музикалния

...
Зрителите на премиерните спектакли на Цигулар на покрива в Музикалния
Коментари Харесай

Цигулар на покрива - спактакъл, който ще обикнете

Зрителите на премиерните спектакли на „ Цигулар на покрива ” в Музикалния спектакъл бяха завладени от мощните страсти на мюзикъла от първата до последната сцена. От интимните арии и дуети, които допират със своята деликатност и драматизъм, до бурните танцови подиуми с изключителната музика на Джери Бок - режисьорът Небойша Брадич извежда общочовешките послания на мюзикъла със средствата на комичното и трагичното. Самият той назовава „ Цигулар на покрива ” красива алегория за фамилията, любовта и родината в жанра на трагичната комедия. 
„ Предлагаме ви един театър с друга страст от тези, които очаквате да ви завладеят от нашата сцена. Искрено имаме вяра, че мюзикълът „ Цигулар на покрива ” ще допре вашите сърца по доста мощен и прочувствен метод. Той към този момент докосна сърцата на артистите ”. С тези думи шефът на Музикалния спектакъл Марияна Арсенова се обърна към публиката. 
За спектакъла са основани 270 истински костюма от художника Исидора Молес, която извършва и една от функциите в постановката. За динамичността на спектакъла спомага и пластичната сценография и фон на Миодраг Табачки (Сърбия). Всеки подробност от нея е направен от майсторите в ателиетата на Музикалния спектакъл. 
Близо 100 души – солисти, хор и балет – излизат в всеобщите подиуми на спектакъла. Сред най-ефектните от тях са сънят на Тевие, в който идва положителния дух на починалата Баба Цейтъл (в ролята Светлана Иванова и Еделина Кънева) и жадната за възмездие Фрума-Сара (в ролята Зорница Дамянова, Олга Михайлова и Валентина Корчакова), с цел да убедят Голда кой е най-подходящия младоженец за Цейтъл.
Публиката остава без мирис по време на огромните хореографски платна на Анна Пампулова, измежду които сцената на сватбата, в които обичайни еврейски танци са съчетани с украински гопак. Една от емблемите на „ Цигулар на покрива ” е сватбеният танц на мъжете с цилиндри и закрепени бутилки върху тях.
Последната сцена на спектакъла, когато фамилията на Тевие и всички поданици на селото би трябвало да изоставен Анатевка, е изпълнена с страсти, които извикват сълзи в очите на феновете. Накрая Цигуларят – в ролята Дамян Георгиев от оркестъра на Музикалния спектакъл - свири над движимостите на отпътувалите поданици на Анатевка като заключителен акомпанимент за ориста на още едни прогонени от родината си хора.
На трите министър председатели на „ Цигулар на покрива ” в Музикалния спектакъл феновете дълго приветстваха играта на артистите и постановъчния екип. В ролята на Тевие в спектаклите се редуват Христо Сарафов и Александър Мутафчийски, Калина Ангелова и Катерина Тупарова като Голда, Людмила Козарев и Деница Шопова играят сватовницата Йенте. В функциите на трите по-големи дъщери на Тевие блестят младите солисти на театъра Илона Иванова и Весела Делчева (Цейтъл), Исидора Молес и Десислава Николова (Ходъл), Елица Красимирова и Християна лоизу (Хава), Владимир Грудков и Тодор Велков като шивача Мотъл. В другите функции феновете приветстваха Лючезар Лазаров и Георги Ханджиев - месаря Лазар Волф, Румен Григоров (Равинът), Денко Проданов (Перчик), Богомил Спиров (Саша), Димитър Павлов (Полицейския началник), Пеньо Пирозов (Мендел) и други. 
На финала диригентът постановчик Юли Дамянов излезе на сцената с обичайната еврейска шапка. „ За прелестната работна атмосфера и урока по професионализъм благодарим от сърце на огромния сръбски режисьор Небойша Брадич, както и на целия постановъчен екип ” – съобщи от сцената шефът на Музикалния спектакъл Марияна Арсенова и пожела на добър час на спектакъла.
Гледайте „ Цигулар на покрива ” на сцената на Музикалния спектакъл – на 31 януари и на 1, 2, 6, 7, 8 и 9 февруари. Билетите се продават на уеб страницата и на касата на театъра.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР