Зрителите на Australian Open вече могат да влизат на Мелбърн

...
Зрителите на Australian Open вече могат да влизат на Мелбърн
Коментари Харесай

Все пак позволиха фланелките „Къде е Пен Шуай?“ на „Мелбърн Парк“


Зрителите на Australian Open към този момент могат да влизат на „ Мелбърн Парк “ с фланелки в поддръжка на китайската тенисистка Пен Шуай.

В събота се появи видео, в което охранители на комплекса не разрешават на почитатели с билети да влязат на трибуните с тениски с надпис „ Къде е Пен Шуай? “. Именно този въпрос под формата на хаштаг сплоти тенис общността в проблема с някогашната №1 на двойки, за чиято сигурност към момента няма ясни сигнали. В края на 2021-а Шуай разгласи посредством китайската обществена мрежа, че е била обект на полово принуждение от някогашен китайски вицепремиер. Впоследствие няколко седмици никой не можеше да се свърже с нея преди да се появят няколко видеа, демонстриращи съществуването ѝ, само че не и това, че е свободна да прави това, което желае.

Забраната на фланелките бе бурно разкритикувана и от митове на играта като Мартина Навратилова. Всичко това наподобява е трансформирало възгледите на „ Тенис Австралия “, за които не дребна част от приходите на шампионата идват от китайски спонсор.

Оттук насетне фланелките са разрешени, стига носещите ги да „ не са като навалица, която желае да пречи, а бъдат мирни “, сподели много подложеният на критика в последните няколко седмици Крейг Тайли. „ Стана негоден телефон от някои хора, които не са тук и не знаят цялата картина. Ситуацията в последните няколко дни е такава, че едни хора пристигнаха с голям банер, а не можем да позволим това. Ако дойдеш да гледаш тенис, това е окей, само че не можем да позволим някой да нарушава реда. “

Очакванията са в идващите дни да забележим доста фланелки с надпис „ Къде е Пен Шуай “ по трибуните в „ Мелбърн Парк “. Ентусиасти проведоха акция за събиране на средства в платформата Go Fund Me . В нея към този момент са събрани над 20 хиляди $. Целта е със събраните пари да бъдат напечатани оптимален брой фланелки, които да бъдат раздадени на феновете преди женския край в събота.

Президентът на WTA Стив Саймън бе единственият тенис водач, който съобщи доста мощна позиция по въпроса като взе решение да приключи провеждането на шампионати от женския календар на територията на Китай.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР