Зрители сигнализираха, че медицински център в Поморие събира такса от

...
Зрители сигнализираха, че медицински център в Поморие събира такса от
Коментари Харесай

Плаща ли се сертификатът за имунизация?

Зрители алармираха, че медицински център в Поморие събира такса от 15 лева, с цел да издаде на имунизираните документ за имунизация. Оказва се, че практиката е всеобща.

Като член на СИК, Христина Славова има сложени две дози ваксина. Днес отива във имунизационния център, с цел да получи документ.

" Беше ни казано, че имунизациите са безвъзмездни, по пък удостоверенията се заплащат. Другият вид, при който мога да си извадя въпросния документ за имунизация, е посредством електронния портал. Но този електронен портал изисква дипломиран електронен автограф, а аз нямам подобен ", изясни Христина Славова.

По думите й, хората са реагирали бурно и са отказали да заплащат въпросното уверение.

Христина заплаща таксата, само че счита, че не е редно да се желае такава.

" Това е една световна политика, че имунизацията е безплатна… внезапно се оказва, не знам дали на локално или на по-високо равнище, че този документ би трябвало да се заплати ", добави Христина Славова.

На прозорчето на имунизационния кабинет е залепен ценоразпис - издаване на документ за имунизация против COVID-19 - 15 лева Не получихме отговор от шефа на медицинския център доктор Таня Атанасова, която е общопрактикуващ доктор.

Христина е подала тъжба в здравната ревизия. Оттам дадоха отговор, че събирането на такса за издаване на документ за имунизация не е редно. От сдружението на общопрактикуващите лекари в Бургас обаче отвърнаха, че тази услуга не се заплаща от Здравната каса и като частници могат да образуват каквато цена преценяват.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР