Зрители на По света и у нас сигнализираха за опасни

...
Зрители на По света и у нас сигнализираха за опасни
Коментари Харесай

Абсурдни перони на жп линията през Искърското дефиле са опасни за живота

Зрители на " По света и у нас " алармираха за рискови перони по железопътната линия през Искърското дефиле. Пътниците, най-вече възрастни хора и инвалиди, рискуват здравето и живота си, когато се качват или слизат от влака. Хората се опасяват от тежки произшествия и се питат за какво години наред никой не обръща внимание на казуса им.

Враца

Жители на балканската махала Габровница в община Своге всекидневно са принудени да преодоляват компликации, с цел да употребяват услугите на железницата.

Преди няколко години стоманеният път е бил ремонтиран. Но перонът останал на по-ниско равнище и далечен от вагоните. Измерванията демонстрират, че пасажерите би трябвало да преодолеят разстояние от 115 сантиметра дължина и 80 сантиметра височина, с цел да стигнат до първото ходило на вагона.
Божидар Еленков: Да се направи нов перон, самичък човек не може да се качи, оказваме помощ си с побутване или някой ни дърпа от вътрешната страна.Баба Славка: - Кондукторът ни качва като дребни бебета на влака и ни смъква, какво да ни прави!
За хората от няколко махали в дефилето железопътната линия е единственият превоз, с цел да отидат до персоналния си доктор, аптеката или при децата си в града.
Васил Иванов: Тук се качват от доста села, изключително заран и вечер, има хора от Осеновлак, Еленов дол, Зимнишки дол.
Засега нито сигналите до община Своге, нито тези до железниците, са дали резултат. А решението не е нито скъпо, нито невероятно, тъй като става въпрос единствено за няколко квадратни метра бетонна площадка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР