Зрители на NOVA сигнализираха за мизерия в хотел вместо обещания

...
Зрители на NOVA сигнализираха за мизерия в хотел вместо обещания
Коментари Харесай

Мизерия в хотел в Царево вместо 4-звезден лукс по Черноморието

Зрители на NOVA алармираха за бедност в хотел вместо обещания 4-звезден разкош по Черноморието. Туристите били настанени в стаи със скъсани чаршафи, ръждясали мебели и непочистени бани. Служителите не носели защитни маски, а обслужването по нищо не отговаряло на категорията на хотела, настояват пострадалите, които избрали да почиват в Царево. Един от пострадалите е Емил Емилов и фамилията му. Когато идват действителността се оказва надалеч от звездната категория, която е разказана в офертата.

Вместо обещания „ ол инклузив ", фамилията получава кренвирши с яйца и бисквити с мюсли. Неволите не престават и към басейна. Нямаше избавител. Едно от децата си поряза крайници на стъкло, показа Емил.

Условията са неприемливи. Храната би трябвало да бъде събирана от избран член на екипа, масите би трябвало да са на разстояние най-малко 1,5 м една от друга и да се поддържат хигиенични условия, изясни специалистът по туризъм Кристиян Рамналиев.

Екип на Нова телевизия отива в хотела, с цел да ревизира на място дали са изпълнени тези условия. Посреща ги жена, която по думите й краткотрайно замества рецепциониста. Отказва да застане пред камера. Докато чакат, туристите в хотела стартират да се оплакват пред камерата един през различен. Една от дамите споделя, че в хотела нищо не се е трансформирало отпреди 11 години, когато за последно е почивала тук. Предпочита да остане анонимна, тъй като ваканцията й още не е завършила. Но удостоверява, че изискванията са мизерни, а обслужването - надалеч от 4-те звезди.

Екипът на малкия екран подава сигнал до контролните органи. Връщат се още веднъж в хотела, само че този път с инспекторите от КЗП и министерството на туризма.

Съществени нарушавания по време на инспекцията обаче не са открити. Счупените шезлонги и скъсаните чаршафи към този момент ги няма, а личният състав е с защитни маски. В посетените стаи и ресторанта хигиената също е спазена по време на инспекцията. Комплексът се състои от 3 блока и единствено една част от него действа като хотел. В останалите две, измежду които и зона с жилища, проверяващите не са позволени.

Няма да позволи непочтеност и то в сезон, в който се намираме при ниска претовареност и при изискванията на пандемия, тъй че аз ще бъда извънредно рестриктивна във връзка с спазването на законовата норма, безапелационна е Марияна Николова, министър на туризма.

За да се избегнат неприятни преживявания през летните месеци, контролните органи ускоряват инспекциите по морето. Инспекции ще има и с скришен клиент.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР