Зрители на bTV сигнализираха за внезапно спряла работата по укрепването

...
Зрители на bTV сигнализираха за внезапно спряла работата по укрепването
Коментари Харесай

Работници и техника изчезнаха от ремонта на пътя край село Храбрино

Зрители на bTV алармираха за ненадейно спряла работата по укрепването на рисково свлачище над родопското село Храбрино.

От дни локалните хора питат институциите какво ще се случи с близкия път и свлачищната зона, само че явен отговор нямат.

Преди дни Христо Топалов губи предницата на автомобила си при опит да мине една от големите дупки на пътя край село Храбрино. Мястото е градеж – подсилване на свлачище.

Преди седмица Христо и жителите на Храбрино с паника виждат по какъв начин за една нощ строителният обект опустява - скоропостижно изчезват служащи, техника и материали. От тогава по свлачището и пътят не се работи.

" Отпуснаха пари, стартира се активност от предходната година октомври-ноември. Но в един миг се оказа, че техниката, която съществуваше тук и се работеше, материалите се подвигнаха ", изясни кметът на село Храбрино Ангел Чобанов.

За остарялото свлачище над Храбрино се намират пари след 30 години очакване. Работата стартира през есента на 2021 година Срокът указан в табелата на изпълнителя е 4 месеца. Малко преди те да изтекат строителите изчезват.

От община Родопи са безапелационни: " Свлачищната зона в местността " Харманите " над село Храбрино попада в територията на третокласната републиканска мрежа, обслужвана от Агенция " Пътна инфраструктура ". Разрешението за градеж е издадено на Агенция " Пътна инфраструктура ".

Заради незавършения ремонт на пътя пострадали са жителите на четири села и вилни зони. Хората се тормозят, че дъждовете през пролетния сезон ще срутен неукрепеното свлачище и ще затрупат към този момент налетия бетон.

От АПИ ни дадоха отговор, че работата е спряна поради значителни превалявания:

" До момента се изпълнени подготвителни работи на обекта и е стартирало построяването на пилотно-анкерната система. Поради значителни превалявания при започване на зимния сезон дейностите са краткотрайно прекратени на 20 декември 2021 година При трайно повишение на температурите и възстановяване на метеорологичните условия изпълнителят планува да възобнови работата на обекта. Срокът за привършване на строително-монтажните работи е до два месеца след подновяването им. "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР