Зрението може да отслабне от продължителна работа зад монитор на

...
Зрението може да отслабне от продължителна работа зад монитор на
Коментари Харесай

Топ храни за отлично зрение

Зрението може да отслабне от продължителна работа зад екран на компютър, изтощеност, прекалено напрежение на очите. Ако не бъдат взети ограничения, ще зародят съществени болести и няма да е допустимо изцяло да се възвърне зрителната функционалност. За да избегнете това, би трябвало да употребявате здравословни артикули за зрение, както и да вземете ограничения за лекуване и профилактика.
 
Витамини за поддържане на положително зрение
За да изберете най-хубавите артикули за зрение, би трябвало да определите кои витамини ще са ви най-полезни. Учените споделят, че в детството и юношеството спадът на зрението е обвързван с небалансираната диета. Децата обичат да ядат бърза храна, в която няма здравословни витамини и минерали.
Списък на потребните витамини, нужни за естественото действие на зрителния уред се състои от:
В2. По различен метод се назовава рибофлавин. Витаминът укрепва кръвоносните съдове в очната ябълка. Наред с това предотвратява глаукома, катаракта и някои други очни болести.
А. При липса на този витамин човек стартира да вижда доста едва в тъмното. Освен това оказва помощ за подсилване на роговицата.
B1. Друго име е тиаминът. Трябва да се приема при нараснало вътреочно налягане. Витамин В1 повлиява удобно зеницата, форсира предаването на нервните импулси от мозъка към зрителния уред.
B12. Второто име е цианокобаламин. Витаминът е в положение да усъвършенства микроциркулацията на кръвта в очната ябълка, положението на нервните нишки.
В. Витаминът усъвършенства притока на О2 към ретината, роговицата.
Също по този начин нужни за положително зрение са лутеин и зеаксантин. Те защищават органите на зрението от излагане на ултравиолетови лъчи, предотвратяват развиването на патологии.
 
Топ 15 храни за чудесно зрение
В специфична диета за попречване на очни болести би трябвало да включите зеленчуци, плодове, месо, риба. След редица проучвания са открити топ 15 артикули за възстановяване на зрението, които може да включите в диетата си.
Авокадо
Авокадото е много другоземен плод, само че изгодите му за зрението са големи. В него има доста витамин А, С, както и лутеин. Поради това авокадото предотвратява развиването на катаракта, предотвратява макулна недъгавост (част от ретината с най-голяма зрителна острота).
Сладък картоф
Сладкият картоф е кореноплодна просвета, която прилича елементарния картоф на усет, само че е по-сладък. За да поддържате здрави очи, всеки ден е задоволително да хапнете малко патати картофи.
Коренът съдържа количество каротин, задоволително за попречване на свързани с възрастта промени във зрителните органи.
Бел пипер
Сладък пипер Сладкият пипер е източник на витамин С, Е, както и каротин (провитамин А). Витаминният състав е допълнен с микроелементи, тъй че зеленчукът е незаместим за попречване на зрителни увреждания.
Броколи
Броколите са вид зеле с потребните субстанции. Такива са основно лутеин и витамин С.
Грозде
Гроздето е мощен антиоксидантен резултат. То оказва помощ да се поддържа ретината в положително положение.
Пуешко месо
В месото от пуйка е намерено нараснало наличие на цинк, което способства за усвояването на витамин А. Също по този начин, този микроелемент взе участие в построяването на клетките на зрителния уред.
Бяло зеле
Основните потребни детайли за очите са лутеин, зеаксантин, витамини А, С. Зелето се включено в диетата при катаракта, дегенеративни промени в макулата. Дори неговото приемане задейства отбраната на органите на зрението от UV лъчи.
Сьомга
Сьомгата е от изгода основно в наличието на омега-3 мастни киселини. Те предотвратяват появяването на синдром на сухото око, глаукома, дегенеративни промени в ретината. Така 200 г риба седмично ще са задоволителни за предварителна защита.
Сьомгата може да бъде сменена с други сортове риба като: херинга, риба звук, сардина.
Морска храна
Морски блага, сходно на рибата, имат доста омега-3 мастни киселини. Те оказват помощ за поддържане на зрителната заостреност за дълго време, спомагат за облекчение на възпалението при очни болести.
Бадеми
Бадемите съдържат доста витамин Е. Редовната приложимост на бадеми предотвратява прогресията на съществуващите болести, а също по този начин предотвратява появяването на нови.
Моркови
Морковът е добра опция на екзотичния сладостен картоф. Той е богат на каротин.
Зърнени храни
Всяка зърнена закуска е един от най-полезните артикули за очите. Те би трябвало да бъдат включени в диетата при очни болести. Поради наличието на желязо и селен възобновяване става доста по-бързо.
Цитрусови плодове
Цитруси като лимон, портокали, мандарини, грейпфрути съдържат голямо количество витамин С, както и лутеин. Те имат изразен антиоксидантен резултат, по този начин възрастовите промени в очите не се развиват.
Касис
Редовната консумация на горски плодове и съответно черния касис е отлична предварителна защита на слепота с промени, свързани с възрастта, заради наличието на витамин С.
Яйца
Яйца Яйцата са наложителен артикул, включен в диетата при очни болести. Те са цялостни с лутеин и зеаксантин. Но не би трябвало да ядете повече от 1-2 яйца дневно поради риска от повишение на холестерола.
Казват, че очите ни са част от мозъка и нервната система, по тази причина грижете се за нея уместно. Само по този начин ще съхраните зрението за дълги години и до дълбока напреднала възраст!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР