Зрелостниците с най-високи резултати от изпитите ще могат да получат

...
Зрелостниците с най-високи резултати от изпитите ще могат да получат
Коментари Харесай

МОН: Зрелостниците с най-високи резултати от изпитите ще получат допълнителна стипендия

Зрелостниците с най-високи резултати от изпитите ще могат да получат спомагателна стипендия от 100 лв. месечно, в случай че продължат образованието си в университет в професионални посоки, които са значими за българската стопанска система - педагогичен, физически, химически и инженерни науки, оповестяват от просветното министерство.

Право на тази стипендия ще имат студентите, които са измежду първите 10% с най- високи оценки на ДЗИ по български език и литература, а на втория ДЗИ имат резултат, еднакъв или над междинния за страната.

Красимир Вълчев: 49 хиляди възпитаници са подали заявки за явяване на матура

Същата стипендия могат да получат признатите в предпочитани посоки във висшите учебни заведения, в случай че са имали еднакъв или над междинния за страната триумф по БЕЛ и са измежду първите 30% по резултат на втори ДЗИ по „ Математика “, по „ Физика и астрономия “ или по „ Химия и запазване на околната среда “.

Зрелостниците с право да се възползват от тази стипендия ще получат известие, когато ревизират резултатите си от ДЗИ на zamaturite.bg Допълнителната стипендия се отпуска за първи път от идната образователна 2020/2021г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР