Зрелостниците могат да полагат допълнителни матури за валидиране на умения,

...
Зрелостниците могат да полагат допълнителни матури за валидиране на умения,
Коментари Харесай

Зрелостниците могат да полагат допълнителни матури за валидиране на умения

Зрелостниците могат да поставят спомагателни матури за валидиране на умения, плануват промени в Закона за предучилищното и учебното обучение, оповестяват от Министерството на образованието и науката.

От там прецизират, че резултатът от всеки сполучливо положен изпит се отразява в настрана уверение, а не в дипломата за приблизително обучение.

По време на идната изпитна сесия в интервала май-юни на изпити за валидиране на компетентности могат да се явяват и зрелостници, които са изучавали образователен предмет като общообразователен, а не като профилиращ, само че желаят да валидират компетентностите си по профилиращия предмет.

Желаещите следва да подадат заявление до началника на районното ръководство на образованието до 21 февруари.

От просветителното министерство припомнят, че наложителната матура по български език ще се организира на 19 май, а втората наложителна матура, както и наложителният държавен изпит за придобиване на професионална подготовка - на 23 май.

Началният час и за двата изпита е 8:30 часа. Конкретните дати за полагане на спомагателните държавни зрелостни изпити следва да се утвърдят след обобщаване на подадените заявки и приключване на едномесечния период за публични съвещания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР