Зрелостниците бяха първите класове от гимназиите в Южна Корея, които

...
Зрелостниците бяха първите класове от гимназиите в Южна Корея, които
Коментари Харесай

Учениците в Южна Корея за пръв път през 2020-а на училище

Зрелостниците бяха първите класове от гимназиите в Южна Корея, които влязоха в класните стаи през 2020 година, оповестява Бгнес. 

Училищата в азиатската страна поетапно стартират да одобряват възпитаници, след дългото отсрочване на пролетния учебен срок поради епидемията от ковид. 

Учениците и учителите би трябвало да носят маски през целия ден, като се изключи часовете за хранене. Младежите са длъжни постоянно да дезинфекцират бюрата си. 

Условията в южнокорейските училища не наподобяват на нормалните. Децата бяха посрещнати от мотоциклети, върху които имаше хора с пръскачки, натоварени със задачата да обеззаразяват от време на време региона. Периодично се мери и телесната температура на възпитаници и учители и всеки с температура над 37,5 градуса ще бъде пращан вкъщи.

Не на всички места обаче оптимизмът е на това равнище. Опасността от заразяване с ковид накара влиятелния английски университет Кеймбридж да анулира класическите лекции и да премине напълно онлайн, написа Би Би Си.

Мярката ще бъде в действие цялата последваща образователна година, тъй че не се чакат лекции онлайн най-малко до лятото на 2021 година

От университета споделиха, че при избрани случаи ще " бъде допустимо събирането на дребни класове, в случай че съблюдават нужната обществена отдалеченост ".

Кеймбридж си остави малка врата да промени това решение, като в обявлението за налагането на мярката се споделя, че в случай че здравните управляващи създадат друга рекомендация в бъдеще, естествените лекции може да се завърнат преди средата на 2021 година

От два месеца цялата преподавателска активност на Кеймбридж се прави онлайн, а изпитите също са виртуални.

Това е вторият огромен върховен институт във Англия, който афишира цяла година класове в интернет, откакто сходна мярка взе Университета на Манчестър. Университетите могат да продължат да изискват цялостни такси от студентите, макар смяната на формата на образование.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР