Зрелостници са недоволни от матурата по английски език, която се

...
Зрелостници са недоволни от матурата по английски език, която се
Коментари Харесай

Скандал с матурата по английски, МОН назначи проверка

Зрелостници са недоволни от матурата по британски език, която се организира през вчерашния ден. Те упорстват изпитът да бъде ревизиран. Подписката, която тече в интернет, набира скорост. Дванайсетокласниците са на мнение, че изпитът е бил цялостен с граматически и правописни неточности, оповестява bTV.

На матурата по предмет по желание от 40 000 зрелостници близо 14 500 избраха британския език. Разпредена е инспекция на ключа за отговори по отношение на въпроса, изясни заместник-министърът на образованието Таня Михайлова.

Тя добави обаче, че е нужна конкретика. " Добре е по имейла на МОН да се изпрати съответно въпросът, който считат, че е неверен. Той ще бъде предаден на комисия. Няма по какъв начин да дадем оценка, без да забележим съответните противоречиви въпроси ”, добави Михайлова.

Заместник-министърът изясни, че процесът по съставянето на въпросите за матурата е комплициран и минава през няколко стадия.

„ 11 възпитаници са с анулирани работи на първия зрелостен изпит, а пет са анулираните на втория. Причините са разнообразни – преписване, потребление на мобилни връзки, нарушение на анонимността ”, разясни Таня Михайлова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР