Зрелостници са недоволни от матурата по английски език, която се

...
Зрелостници са недоволни от матурата по английски език, която се
Коментари Харесай

МОН проверява спорните въпроси от матурата по английски език

Зрелостници са недоволни от матурата по британски език, която се организира през вчерашния ден. Те упорстват изпитът да бъде ревизиран. Подписката, която тече в интернет, набира скорост, предава bTV.

``
реклама

Дванайсетокласниците са на мнение, че изпитът е бил цялостен с граматически и правописни неточности. На матурата по предмет по желание от 40 000 зрелостници близо 14 500 избраха британския език.

Разпредена е инспекция на ключа за отговори по отношение на въпроса, изясни в " Тази заран " зам.-министърът на образованието Таня Михайлова. Тя добави обаче, че е нужна конкретика.

" Добре е по имейла на МОН да се изпрати съответно въпросът, който считат, че е неверен. Той ще бъде предаден на комисия. Няма по какъв начин да дадем оценка, без да забележим съответните противоречиви въпроси ”, добави Михайлова.

Зам.-министърът изясни, че процесът по съставянето на въпросите за матурата е комплициран и минава през няколко стадия.

" 11 възпитаници са с анулирани работи на първия зрелостен изпит, а пет са анулираните на втория. Причините са разнообразни – преписване, потребление на мобилни връзки, нарушение на анонимността ”, разясни Таня Михайлова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР