Зрелостници, които са участвали във всички етапи на състезанието по

...
Зрелостници, които са участвали във всички етапи на състезанието по
Коментари Харесай

ПУ приема отличници от Св. Иван Рилски

Зрелостници, които са взели участие във всички стадии на надпреварата по български език " Св. Иван Рилски " и са постигнали резултат над 5,50, ще могат да се запишат за студенти във Филологическия факултет на Пловдивския университет. Бележката е вход за специалностите българска лингвистика, славистика и хибридните, които комбинират български език с корейски, китайски език, съветски, френски, новогръцки, турски и история.
Надпреварата се организира за 16-а поредна година под патронажа на регионалния шеф и на Института за български език при Българска академия на науките с партньорството на СУ „ Черноризец Храбър “.

Първият стадий за възпитаници от 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 11. и 12. клас ще се организира на 24 ноември в СУ „ Черноризец Храбър “. Според предварителния график от 9 до 10 ч. ще работят учениците от 2. до 6. клас и 8. клас. Диапазонът от 10.45 ч. до 11.45 ч. е за учениците от 7. клас, за които пробата е с формата на националното външно оценяване. На този стадий обаче няма да бъде включена дидактическата задача.
От 10.45 ч. до 12.45 ч. участниците от 11. и 12. клас ще работят по формата на матурите, като за тях пък на този стадий няма да има 41. задача за основаване на интерпретативен текст.

Призьорите на първите три места ще бъдат наградени. Ще има и генерално класиране, в което ще вземат участие явилите се на всички стадии за тази година.
Резултатите ще бъдат изнесени на уеб страницата на надпреварата на 18 декември дружно с информация за приемането на премиите.

Заявки и такси присъединяване в размер на 9 лв. за учениците от 2. до 6. клас и 8. клас и 12 лв. за учениците от 7., 11. и 12. клас се одобряват до 22 ноември в СУ „ Черноризец Храбър “. При заемане на местата в постройката на учебното заведение преди оповестения краен период записването завършва. В деня на надпреварата поръчки няма да се одобряват.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР