Зрелищно учение се провежда в небето над България. Съюзниците от

...
Зрелищно учение се провежда в небето над България. Съюзниците от
Коментари Харесай

Зрелищно авиоучение в небето над България

Зрелищно обучение се организира в небето над България. Съюзниците от НАТО упражняват трансгранични отбранителни интервенции.

От авиобаза " Граф Игнатиево " започнаха тренировките, които са най-близо до действителни задачи по защита на въздушното пространство и отбрана от въздуха на избрани стратегически обекти на територията на страната. Само през днешния ден да вземем за пример в тренировката вземат участие 10 самолета от четири страни.

Двойка МиГ-29 излетява, с цел да извърши задача в група с американски Ф-15 от Румъния, с цел да изпълнят прехват на цели във въздуха. В същото обучение от Румъния влитат английски Юрофайтъри и гръцки Ф-16, с цел да упражняват взаимни интервенции. Нужна е огромна централизация, с цел да съумеят самолетите, които идват от далечни бази, да се групират и изпълнят дилемите в дребна зона от българското въздушно пространство, описват водачите.

" Има адреналин постоянно. Въпросът е да бъде овладян в някаква степен и правила, и след полета ще бъде освободен”, сподели кап. Георги Филипов.

Полетите се извършват на 5000 – 6000 метра височина, а условията за сигурност постановат самолетите да не се доближават на повече от 300 метра във въздуха, описват експертите, които насочват самолетите от земята.

" За мен и моите сътрудници е да изградим дигитален облик за сътрудниците от НАТО, с чук и длето да създадем цифрова картина и да им я предадем, с цел да имат те тъкмо информация за дейностите в боя”, изясни майор Янко Топузов.

Договорът за ремонт на българските МиГ- 29 към този момент се извършва и броят на летящите изтребители пораства.

" Разчитам и да продължим да вкарваме нови хора. Догодина да имаме новообучени летци, с които да попълним броя на летците, които носят дежурство ", сподели бригаден военачалник Димитър Петров.

Българските екипажи разчитат главно на опита си в близо 50 интернационалните учения в годините, с цел да се показват на равнище макар дефицита на машини и неритмичното хвърчене.

Учението продължава две седмици и е планувано по този начин, че да минава безконфликтно по отношение на плануваните гражданските полети над България.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР