Зрелищно преследване на нарушители с кола се разигра по варненските

...
Зрелищно преследване на нарушители с кола се разигра по варненските
Коментари Харесай

Полицейско преследване като във филм се разигра във Варна

Зрелищно гонене на извършители с кола се разигра по варненските булеварди. Екшънът се е състоял в първия ден от новата година, като включва всички атрибути на холивудски филм - мръсна газ, шофиране в насрещно платно, на три гуми, блъснати други коли, пукотевица на полицията и така нататък Арестувани са двама души. Клип от финала на акцията се появи във фейсбук групата " Виждам те КАТ - Варна ".

Ето го описанието на случая от варненската полиция пред уеб страницата " Варна 24 ". " На 1 януари, към 15.25 часа, в границите на интервенция за обезпечаване на сигурността на придвижването, на пътя в посока с. Каменар, автопатрул от Второ районно управление (на МВР) – Варна подал сигнал със стоп палка на приближаващ към тях по ул. " Прилеп “ лек автомобил " БМВ “, с варненска регистрация. Водачът в началото понижил, само че като наближил полицейския чиновник дал газ, с внезапна маневра избегнал риска да удари служителя и траял към  Каменар. Предприети са полицейски дейности за определяне на колата и двамата млади мъже - водачът и спътникът му.

Към 15.55 часа автомобилът е видян по бул. " Осми крайморски полк “ в посока центъра на Варна. Като видял служителите на реда, водачът изначало внезапно понижил, само че след това скоростно навлязъл в лентата на насрещното придвижване към кв. “Виница “, пробвайки се да осуети инспекцията. Опитал да премине сред два паралелно движещи се автомобила, като по едно и също време ги блъснал странично и траял към бул. “Левски “, връщайки се в лентата към центъра. След удара, от БМВ-то се разхвърчали детайли, само че от двете блъснати коли няма потърпевши. Полицейският екип наредил на водачите да изчакат на място, поискано е подпомагане от спомагателен екип. В това време БМВ-то още веднъж потеглило в посока бул. “Левски “ и поради държанието на лидера и действителната заплаха за живота на инцидентни хора, служителите на реда подхванали гонене с включена звукова и светлинна сигнализация. Движейки се зад него те забелязали, че предното дясно колело липсва, а ламарина от калника стърчи отвън купето. Въпреки повредите, лидерът не спрял, траял  бързо и рисково сред другите коли,  като изпреварвал от ляво и от дясно. Настигнат е и макар настоятелните знаци да спре, той още веднъж не се подчинил, като с маневра в ляво се опитал да изблъска служебния автомобил към мантинелата на бул. “Левски “.

Преди кръстовището с ул. “Дубровник “, с цел да постави завършек на рискованата обстановка в гъсто обитаем жилищен регион, служител на реда от автопатрула създал изстрел със " стоп “ патрон по предното ляво колело на БМВ-то, като по-късно лидерът спрял покрай спирка " Дубровник “. Предприети са дейности по задържане на лидера и спътника му. Въпреки оказаната от тях опозиция, нито един от двамата арестувани няма пострадвания от породения преди този момент пътен случай.

Изяснено е, че лидерът на автомобила - 22-годишен и спътникът му, на 24 години, са престъпно проявени, като водачът е и осъждан по член 343Б, алинея 3 (управление на МПС след приложимост на наркотици). Автомобилът е незаконно лишен от техен прочут. При инспекцията на място техническото средство отчело наличие на алкохол в тестът на лидера ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР