Зрелищни обрати, голови вечери и много вълнуващи моменти белязаха миналия

...
Зрелищни обрати, голови вечери и много вълнуващи моменти белязаха миналия
Коментари Харесай

Традиции срещу инвестиции: кой ще спечели Шампионската лига

Зрелищни обрати, голови вечери и доста вълнуващи моменти белязаха предишния сезон в Шампионската лига. Сега шампионатът на богатите се завръща с първите мачове от груповата фаза.

Кандидатите за трона на " Ливърпул " са доста, като купата предстоящо е в полезрението на най-богатите клубове. Но дали парите са най-важният фактор и могат ли големите вложения в тимове като " Манчестър сити " и ПСЖ да им донесат спечелването на Шампионската лига? Или оценката ще остане в клубовете с обичаи на интернационалната сцена?

В последните години конкуренцията се трансформира в зона, непокътната за най-големите клубове. Пропастта с по-малките тимове придобива големи размери.

За да сглоби настоящия си състав, да вземем за пример, " Манчестър сити " e похарчил малко на 1 милиарда евро. Големите вложения бяха задоволителни на " жителите " да завоюват две следващи трофеи в Англия, само че отборът на Хосеп Гуардиола има едвам един полуфинал в Шампионската лига за последните четири години.

Въпреки финансовата си мощност, " Сити " мъчно съумява да трансформира този детайл в триумфи на европейската сцена. Както в Англия " жителите " и " Ливърпул " наподобяват една стъпка пред всички останали, като предварителните прогнози на букмейкърите са още веднъж за британски успех в конкуренцията.


© Associated Press

" Ливърпул " потегля към опита за отбрана на купата си

От своя страна, " Ливърпул " има всички предпоставки, с цел да отбрани купата си. Тимът на Юрген Клоп резервира състава си, само че напъните към продобиване на Висшата лига евентуално ще бъдат водещи, защото купата убягва на алените към този момент 30 години.

" Не можем да сме най-хубавият тим в Европа, тъй като " Манчестър сити " са най-хубавият тим в света. Това въпреки всичко е същата планета, нали ", съобщи мениджърът на европейския клубен първенец Юрген Клоп.

ПСЖ е другият клуб с големи благоприятни условия и упоритости, които обаче към този момент не водят до нищо на европейската сцена. Големият проблем пред тима е казусът " Неймар ", откакто бразилецът искаше да си тръгне, само че към този момент остава най-малко до зимата. Пред треньора Томас Тухел стои значимата задача да върне желанието в играта на бразилеца, който може да донесе разликата против всеки противник.

Сред тези, които вложиха доста в състава си, е и " Реал " (Мадрид). Рекордьорът по трофеи чества празник в Шампионската лига, като ще взе участие в 50-ия си сезон в конкуренцията.

Начело на тима се завърна Зинедин Зидан, под чието управление белите завоюваха три следващи трофеи от 2016 до 2018 година Французинът поема караула на смяната в " Реал ", като един от акцентите е привличането на Еден Азар за 100 милиона евро от " Челси ".

Сега обаче Зидан би трябвало да се оправи без Кристиано Роналдо, който чака своя миг с " Ювентус ". " Барселона " и " Байерн " предстоящо са измежду любимците, като двата тима се намират в временен интервал с възобновяване на състава.

Мачовете във вторник
19.55 ч. - " Лион " - " Зенит " директно по Max Sport 2
22 ч. - " Борусия " (Дортмунд) - " Барселона " директно по Max Sport 2

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР