Зрелищен инцидент с „Ферари” 488 и тир на магистралата между

...
Зрелищен инцидент с „Ферари” 488 и тир на магистралата между
Коментари Харесай

„Ферари” за 230 000 евро заседна под тир в Италия

Зрелищен случай с „ Ферари” 488 и тир на автомагистралата сред Местре и Триест, Североизточна Италия, провокира блокиране на трафика за часове на 14 август. Супермощният болид безусловно заседна под камиона, откакто водачът на алената кола удари внезапно спирачки. Шофьорът на колата, както и спътникът му, са леко ранени, оповестиха италианските медии. Двамата се избавили като по знамение единствено с помощта на обстоятелството, че мощната кола на цена 230 000 евро има невероятното свойство да стопира незабавно след натискане на спирачките, без значение от скоростта, с която се движи.

„ Ферари” 488 е с осемцилиндров мотор с 670 коня и развива 340 км в час, като форсира от 0 до 100 км за 3 секунди. Италианските управляващи изясниха и по какъв начин тъкмо се е случил случаят на автомагистралата до Местре. Две коли, изпреварващи камиона, се блъснали, заради което водачът на тира блъснал внезапно спирачки, с цел да ги избегне. В резултат на това тирът се обърнал напречно и застанал перпендекулярно на пътя тъкмо сега, в който на мястото дошла намиращата се откъм гърба „ Ферари”. Затова и водачът й не могъл по никакъв метод да го избегне, само че с помощта на способността й да стопира мигновено, той навлязъл с колата си единствено до половината под камиона. Още малко по-напред, и сигурно пасажерите в мощната кола нямало да се спасят, твърди полицията.

По подигравка на ориста зрелищният случай станал на 14 август, тъкмо 31 г.след гибелта на създателя на марката инж.Енцо Ферари.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР