зраелската армия е обкръжила напълно град Газа, съобщиха властите в

...
зраелската армия е обкръжила напълно град Газа, съобщиха властите в
Коментари Харесай

Израелската армия е обкръжила напълно град Газа

зраелската войска е обкръжила изцяло град Газа, оповестиха управляващите в Тел Авив, съобщи Ройтерс.

Израелският боен представител контраадмирал Даниел Хагари сподели пред кореспонденти, че „ войските на неговата страна са приключили обкръжаването на град Газа, който е център на терористичната организация „ Хамас “. Военният представител добави, че „ понятието преустановяване на огъня не стои на масата “.

От началото на наземната интервенция предишния петък 18 военнослужещи от армията на Израел са починали.Бригаден военачалник Идо Мизрахи, шеф на военните инженери на Израел, сподели, че войските се натъкват на мини и мини-капани.

Здравните управляващи в Газа настояват, че минимум 9 061 души са били убити, откогато Израел стартира нападението си против анклава с население от над 2милиона души като отговор на смъртоносните офанзиви на бойците на „ Хамас “ против Южен Израел.

Обединените арабски емирства предизвестиха за риск от разгръщане на спора в Близкия изток идобавиха, чеработят интензивно, с цел да осигурятспиране на огъня.

„ Докато продължаваме да работим, с цел да спрем тази война, не можем да пренебрегнем по-широкия подтекст и нуждата да намалимрегионалното напрежение, което наближава точката на шупване “, сподели Нура Ал Кааби, държавен министър на външните работи, по време на политическа конференция в столицата Абу Даби.

„ Рискът от районно разпространяване и по-нататъшна ескалация е действителен, както и рискът екстремистки групи да се възползват от обстановката, с цел да прокарват идеологии, които ще ни държат заключени в цикли на принуждение “, добави той.

Междувременно в Белия дом разискват концепцията за " филантропични паузи " за оказване на помощ на популацията на Ивицата Газа. Днес в района още веднъж идва американският държавен секретар Антъни Блинкен. Той ще беседва с израелския министър председател Бенямин Нетаняху. След това Блинкен ще замине за Йордания.

„ Стремим се да създадем всичко належащо, с цел да защитим цивилните. В същото време сме решени да не позволим този спор да се разрасне. И другата ни огромна цел е продължение на напъните за вкарване на филантропична помощ в Газа и изкарване на нашите жители оттова “, добави той.

Според високопоставени чиновници от Вашингтон, представени от Ройтерс, Съединени американски щати употребяват дронове за наблюдаване над Ивицата Газа. Целта е събиране на разследваща информация за заложниците, похитени от " Хамас " на 7 октомври, когато палестинската въоръжена формация атакува Израел.

Твърди се, че полетите с дрон са осъществявани повече от седмица. 10 американци остават в неопределеност. Предполага се, че те са държани в обширната мрежа от тунели в Ивицата Газа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР