Зоопаркът в Сидни представи три редки суматрански тигърчета пред посетителите

...
Зоопаркът в Сидни представи три редки суматрански тигърчета пред посетителите
Коментари Харесай

Зоопаркът в Сидни представи три малки тигърчета от изключително рядък подвид

Зоопаркът в Сидни показа три редки суматрански тигърчета пред посетителите и обществено разгласи имената им. Две от редките животинчета са женски - Мауар (означаващо " Роза " на индонезийски) и другото женско е Тенгах Малам (в превод " Полунощ " ), а третото - мъжко - Пеманах ( " Стрелец с лък " ).
 
Тигърчетата са родени на 17 януари от 8-годишна тигрица - част от стратегия за размножаване на типа, в хода на която в зоологическата градина „ Таронга “ са видели бял свят 21 суматрански тигри. Сегса те тежат по към 7,5-8 кг и порастват бързо, движат се доста, описват гледачите им.
 
Суматранските тигри са най-малкият действителен тигърски подвид и те бяха приети от природозащитниците за рисково застрашени от изгубване. По-малко от 400 индивида живеят на независимост на индонезийския остров Суматра, сигнализира Фондът за запазване на дивите животни.
 
Суматранските тигри доближават най-вече 150 кг тегло. За съпоставяне техните най-едри братовчеди - сибирските (амурски) тигри, които също са застрашени, могат да надвишават двойно тези килограми. Някои учени отхвърлят суматранския тигър като самостоятелен подвид, а го считат за принадлежащ към изчезналия подвид на яванския тигър, последният образец от който е забелязан през 1972 г
 
Генетични проучвания са посочили забавни резултати, съгласно които генетичните характерности на суматранския тигър приказват, че в случай че не изчезне, надалеч в бъдещето от него ще произлезе нов скотски тип. За още интересни
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР