Зоопаркът в Разград отново привлече вниманието, след като се разбра,

...
Зоопаркът в Разград отново привлече вниманието, след като се разбра,
Коментари Харесай

Експерт призова за затваряне на зоопарка в Разград след нов случай на ранен лъв

Зоопаркът в Разград още веднъж притегли вниманието, откакто се разбра, че възрастен лъв там е потърпевш. Лъвът Любо е във очевидно неприятно положение, с засегната лапа и накуцва, оповестиха от организацията за отбрана на животните " Четири лапи ". Зоопаркът, който е без лиценз от 2014 година, стана печално прочут преди две години, когато новородените лъвчета Масуд и Терез едвам бяха избавени, откакто бяха стъпкани в клетката си. Впоследствие се оказа, че и един възрастен лъв – Асен, е в доста тежко здравословно положение, с рахит поради неприятните условия, в които е живял. Трите животни бяха изпратени в избавителен център за животни в Холандия.

Д-р Михаил Балтаджиев, основен специалист в община Разград, съобщи в утринния блок на Би Ти Ви, че раната на лъва е в развой на укрепване и локалните лекари нямат потребност от помощ. " Нямаме никакви терзания, всичко дава отговор на условията ", счита той. Балтаджиев добави, че зоопаркът е подал документи за лиценз и се чака решение от екоминистерството.

" Всички лъвове и изобщо всички животни от този зоокът би трябвало да бъдат изведени, както и от още няколко такива зоокътове в страната ", прикани в същото време в студиото на Би Ти Ви Габриела Попадопова от съдружие " На ти с природата ".

Тя съобщи, че към този момент няколко години страната търпи и толерира обстановки, при които зоокътове без лицензи не престават да работят и животните там се отглеждат в неприятни условия. По думите ѝ оправданието е, че нямало къде да се реалокират животните. Габриела Попадопова обаче уточни, че и в страната, и в чужбина има задоволително условия за развъждане на животните.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР