Зоопарк в САЩ чества появата на бял свят на най-новото

...
Зоопарк в САЩ чества появата на бял свят на най-новото
Коментари Харесай

Рядък черен носорог се роди в зоопарк в САЩ

Зоопарк в Съединени американски щати празнува появяването на бял свят на най-новото си попълнение - бебе от редкия тип черен носорог, заяви Си Ен Ен.  " Момче е! ", гласи известието на зоопарка " Потър " в Лансинг, щата Мичиган, във връзка раждането на носорогчето.

``
реклама

Бебето, което към момента няма име, и майка му, 12-годишната Допси, се усещат добре. Бащата на носорогчето, Финиъс, е трансфериран в зоопарка в Лансинг от Тайлър, щата Тексас, през 2017 година, по стратегия за избавяне на източния черен носорог.

Тъй като за Допси това е първо раждане, майката и бебето ще бъдат следени деликатно през идващите няколко седмици. Засега всичко наподобява добре и носорогчето към този момент се радва на огромна известност.

Черните носорози са класифицирани като сериозно заплашен тип. Три подвида, измежду които западен черен носорог, са оповестени за изчезнали. Смята се, че в естествена среда са останали към 5000 екземпляра от типа. Броят им се е удвоил отпреди 20 години, когато популацията им наброява по-малко от 2500 животни и е на " ръба на изгубване " съгласно Световния фонд за дивата природа. Основата опасност за оцеляването на черните носорози е бракониерството.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2019 Petel.bg Изработ
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР