Зоологическата градина си остава недовършена и вътре не се работи,

...
Зоологическата градина си остава недовършена и вътре не се работи,
Коментари Харесай

Зоопаркът недовършен, но купуваме камили СНИМКИ

Зоологическата градина си остава незавършена и вътре не се работи, макар че преди два месеца персонално кметът Иван Тотев даде старт с водосвет и погачи за обновяване на строителството.

Входната врата на зоопарка с табела „ Строителен обект ” беше през днешния ден под ключ, а зад нея не се виждаше нито един строител. „ Не сме почнали, към момента нямаме позволение ”, сподели за „ Марица ” Вакрил Запрянов, шеф на компания „ Запрянови – 03 ”, на която Община Пловдив е упълномощила поръчка за 4,6 млн. лв. за построяването на обекта. Във компанията с неспокойствие чакат зелена улица с желанието да свършат работата по укрепване на няколко огради за 20 дни.

Строителството е спряно преди три години с акт 10, поради жалбата на неправителствената организация, че разрешението за зоопарка до Гребния канал е издадено, без да е направена оценка за влияние върху околната среда. В началото на тази година Върховен административен съд се произнесе, че оценката не е наложителна, по тази причина кметът побърза да изсвири следващ старт на мега обекта. На водосвета през февруари той даде обещание, че зоопаркът ще бъде приключен до лятото, а до края на годината посетителите ще влизат гратис. Кметът на „ Западен ” Димитър Колев пък беше уверил, че до няколко дни ще бъде публикуван акт 11 за довършителните работи, след което незабавно строителите ще подхванат работата.

Разрешението се чака от надзора. Това е държавна компания „ Агроводинвест ”, която към момента не е подписала документа.

За незавършената зоологическа градина към този момент се договорят животни. Само една оферта - от Словакия – имаше през вчерашния ден на търга за социална поръчка, който се организира в Община Пловдив. Ако комисията я утвърди, за двойка камили ще платим 20 000 лв., за шест носати мечета – 4200 лв., за мъжки и женски сервал – 13 000.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР