Зоологическа градина в Тайланд предизвика възмущение, след като в интернет

...
Зоологическа градина в Тайланд предизвика възмущение, след като в интернет
Коментари Харесай

В тайландски зоопарк млатят тигър с тояга, за да реве за снимки


Зоологическа градина в Тайланд провокира отвращение, откакто в интернет се появи видеоклип, който демонстрира по какъв начин на чиновници от личния състав неведнъж удря с сопа тигър, с цел да провокира изреваване от животното, с цел да станат по-атрактивни фотосите, които вършат туристи.

Случилото се възобнови рецензиите на прословутата хубост на животновъдната промишленост в кралството.

Клипът, който е събрал повече от един милион гледания, откакто беше оповестен в понеделник, демонстрира, по какъв начин в зоопарка в Патая чиновник ръга с сопа по муцуната окован с верига тигър, до момента в който туристите театралничат край животното или даже го яхват, с цел да си вършат фотоси.

"Този тигър бива цапардосван по през целия ден, стотици пъти дневно, тъй че да реве поради фотосите с туристите", написа Едуин Уик, създателят на Wildlife Friends Foundation Thailand, който е снимал видеото и го е разгласил на Фейсбук.

Говорител на зоологическата градина (The Million Years Stone Park and Pattaya Crocodile Farm), съобщи пред Агенция Франс Прес, че служителят, заловен в кадър в скандалното видео, е трансфериран на друга работа след станалото."Собственикът, който обича животните, няма да разреши на личния състав да наранява животните".

Приходите от туристите и съблазънта от фотоси с животното са доходоносни за туристическия бранш в Тайланд, където опциите за яздене на слонове и потреблението на тигри за домашни любимци са налични против съответната цена.

Уеб уеб сайтът на зоопарка в Патая демонстрира фотоси на бели тигри, мечки, камили, елени и други екзотични животни. Също по този начин популяризира всекидневно шоу, по време на което човек се бори с голи ръце с огромни крокодили.

"Ние имаме вяра, че правенето на селфита с диви животни би трябвало да бъде изцяло спряно", сподели Уик пред Агенция Франс Прес, като добави, че такова държание също е рисковано за хората."Всяка година стотици хора се ухапват или опипват в сходни ситуации".

През 2016 година Тайланд влезе в международните вести, откакто полицията нахлу в неговия абсурден Храм на тигъра, туристически обект, против който има обвинявания за връзки с противозаконната търговия с диви животни. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР