Зоните на прилежащите райони към училищата, по които ще се

...
Зоните на прилежащите райони към училищата, по които ще се
Коментари Харесай

Важно! Зоните за прием в първи клас по блокове

Зоните на прилежащите региони към учебните заведения, по които ще се одобряват бъдещите първокласници, са разказани по улици и блокове. Това излиза наяве от плана на система за банкет в първи клас в София, написа " Монитор ".

Oсновна тежест в класирането тази година ще има уседналостта наоколо до мечтаното учебно заведение – т.е. адресната регистрация в прилежащия регион. В тази връзка границите на общинските школа са разказани по улици и блокове и родителите могат да се срещнат с тях на уеб страницата на Столичната община (СО), където е оповестен и планът на системата за банкет в първи клас.

Заместник – кметът по обучение Тодор Чобанов изясни, че тази година блоковете в прилежащите региони към учебните заведения са категорично изброени, тъй като при предходната акция имало проблем при установяване на зоните.

Районирането се

правило посредством програмен продукт

и имало случаи, при които един и същи блок попадал в разнообразни прилежащи територии. Правилата за банкет на Следствен отдел към окръжна прокуратура са напълно съобразени с наредбата на просветителното министерство, която разделя претендентите в четири групи. Най-голям късмет да бъдат признати в мечтаното школо ще имат децата с адресна регистрация в региона на учебното заведение над три години. Във втора група пък ще са хлапетата с уседналост сред 1 и 3 години, а в третата – с регистрация от по-малко от година. В четвъртата последна група ще са претендент първокласниците, които живеят отвън прилежащия регион на учебното заведение. Адресната регистрация няма да се точкува.

Вместо това предпочитано

ще се одобряват децата от първа група

и при съществуване на свободно места, ще се минава поредно към идващите три.

Допълнителни критерии ще бъдат допускани единствено ако има хлапета от една и съща група, които са повече от свободните места в обещано учебно заведение.

Критериите са общо 4. За първия се дават 16 точки, ако детето имат братче или сестриче, записано в същото учебно заведение. За кандидат-първолак с двама умряли родители са отредени седем точки, а за дете с трайни увреждания над 50% - пет точки.

Предимство от три точки е отредено и за хлапетата, които са били в подготвителна група в учебното заведение, в което аплайват.

Проектът на Системата за банкет в първи клас, в който са разказани и прилежащите региони на общинските учебни заведения може да намерите тук.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР