Зона, изчистена от безразборни реклами, ще се оформи в самото

...
Зона, изчистена от безразборни реклами, ще се оформи в самото
Коментари Харесай

Рекламите в Центъра - след сериозна цедка

Зона, изчистена от безразборни реклами, ще се оформи в самото сърце на Пловдив, научи Plovdiv24.bg. В нея ще работи ограничаващ режим за слагане на рекламни детайли върху парцели, които са общинска благосъстоятелност, като ще се позволяват изключения само за потребностите на Община Пловдив. 
Това е заложено в Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за реда и издаване на позволение за слагане и прилагане на рекламно-информационни елементи върху недвижими парцели на Община Пловдив, която с изключение на всичко ще се снабди и с ново название - Наредба за реда за слагане на рекламно-информационни детайли и за рекламна активност.
Създаването на регламентираните зони с ограничаващ режим при слагане на рекламните детайли цели създаване на система за устройство и хармония на публичните площи, както и основаване на условия за по-красива и по-чиста градска среда, за запазване и възстановяване на естетическата визия в общественото пространство, се показва в обосновката на предлагането. 
Самата зона пък ще обхваща обществените пространства на I пешеходна зона на Пловдив: площад "Централен " - ул. "Княз Александър I Батенберг " - площад "Римски стадион "; ул. "Райко Даскалов " до Пешеходния мост и прилежащите им пешеходни пространства (всички тези обекти са част от Групов монумент на културата "Филипопол - Тримонциум - Пловдив ").
Въпросните прилежащи пешеходни пространства пък включват система от улични ансамбли по ул. "Райко Даскалов ", ул. "Хр.Г.Данов ", площад "Римски стадион "; система от улични ансамбли по ул. "Княз Александър I " и ул. "Отец Паисий "; система от улични ансамбли по ул. "Бетовен " и ул. "Опълченска "; система от улични ансамбли по ул. "Антим I " и ул. "Лейди Странгфорд "; система от улични ансамбли западно от Данов рид и система от улични ансамбли по ул. "Иван Вазов " и ул. "Цанко Дюстабанов ". Промените на наредбата трябва да влязат в действие от 1 март 2018-та година.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР