Зомби филмът Мъртвите не умират на режисьора Джим Джармуш, с

...
Зомби филмът Мъртвите не умират на режисьора Джим Джармуш, с
Коментари Харесай

Какво казва критиката за „Мъртвите не умират” – филмът, с който започна фестивалът в Кан

Зомби филмът " Мъртвите не умират " на режисьора Джим Джармуш, с който беше открит кинофестивалът в Кан, получи смесени мнения от рецензията, съобщи Ройтерс.

 
Продукцията с присъединяване на звезди от ранга на Бил Мъри , Адам Драйвър, Тилда Суинтън, Клое Севини, Селена Гомес, Иги Поп , ще се съревновава за водещата фестивална премия " Златна палма ".
 
Действието на " Мъртвите не умират " се развива в дребен град, чието население става жертва на зомби апокалипсис . Освен че се придържа към жанра, филмът на Джим Джармуш се прицелва към хората, отричащи климатичните промени, политиката в Съединени американски щати и в частност президента Доналд Тръмп, и материалистичния и захласнат от смарт телефоните свят.

 Мъртвите не умират Gulliver/Getty Images
Любимец на американското артхаус кино и деец на кинофестивала Кан, Джим Джармуш въпреки всичко трябваше да се изправи против суровата рецензия. " Мъртвите не умират " - първата зомби продукция, с която се открива филмовата демонстрация на френската Ривиера, получи смесени мнения от критиците . Част от тях не крият недоволството си от тромавия темп на кино лентата, до момента в който други правят оценка по достолепие остроумните смешки.-->
 
Сред главните забележки на филмовите специалисти е, че Джим Джармуш не е направил съвсем нищо , за да освежи прекомерно експлоатирания зомби род .

 
" Проблемът с филмите, с които се открива кинофестивалът в Кан е, че всички чакат нещо в действителност особено ", отбелязва кинокритичката Марта Балага .
 
Питър Брадшоу от в. " Гардиън " разказва " Мъртвите не умират " като " занимателен, въпреки и безпосочен рефрен ". " Филмът на Джармуш е в заплаха да стане жертва на личен зомбизъм ", написа критикът.
 Мъртвите не умират Gulliver/Getty Images
Прочетете и:

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР