Знеполският епископ и викарий на пловдивския митрополит Николай Арсений отслужи

...
Знеполският епископ и викарий на пловдивския митрополит Николай Арсений отслужи
Коментари Харесай

В Пловдивската митрополия отслужиха панихида в памет на жертвите на катастрофи


Знеполският свещеник и викарий на пловдивския митрополит Николай Арсений отслужи възпоменателна панихида в памет на жертвите на произшествия в църквата „ Света Марина “ в неделя по обяд в наличието на регионалния шеф Здравко Димитров и шефа на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Атанас Илков. С резолюция на Общото заседание на Организация на обединените нации (Организацията на обединените нации) от 2005 година всяка трета неделя на месец ноември е избрана като Световен ден на възпоменание за жертвите от пътнотранспортните катастрофи. За първи път този ден е маркиран през 1993 година в Обединеното кралство от организацията „ Мир на пътя “.

На този ден се отдава респект на жертвите и техните фамилии, работи се за повишение на публичната отговорност за съблюдаване разпоредбите на придвижване по пътищата. В средата на тази седмица губернаторът на Пловдив Здравко Димитров прикани всички кметове на общини и обитаеми места в региона да отбележат тази неделя Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни катастрофи и засвидетелстват своята респект към починалите при произшествия, да изкажат състрадание към потърпевшите и утешат техните близки и родственици, „ тъй като тъгата и страданията са огромни и оставят незаличими следи в живота им ”.

„ В спокойно време ПТП са най-нелепата причина, която води до лишаване на най-скъпото – човешкия живот. Ето тъй като сигурността е грижа и обвързване на всички ни – от способените органи, публичните организации и медиите, до просветителните институции и обособеното семейство. Не инцидентно сигурността на придвижване се дефинира като споделена отговорност и нейното възстановяване не е по силите на нито една институция или организация. Пловдивска област заради своето географско разположение и значимите транспортни артерии, които минават през нея, се явява място, в което се концентрира извънреден трафик на МПС, а от там и предпоставки за пораждане на тежки ПТП. В този смисъл Денят за възпоминание на жертвите от ПТП е и ден за размисъл, за осъзнаване на нуждата от отговорно отношение и просвета в придвижването по пътищата ”, заявява регионалният губернатор на Пловдив Здравко Димитров.

От началото на 2017 година досега по пътищата в Пловдивска област са регистрирани над 800 катастрофи с 49 починали и 1021 ранени. В съпоставяне с 2016 година злополуките с травматизъм са с 146 по-малко. Намаление има и при жертвите – с 20, както и на ранените – с 154. Сред главните аргументи за пораждане на транспортни злополуки от бранш „Пътна полиция“ – Пловдив  отчитат придвижване с несъобразена скорост, лишаване на преимущество, нахлуване в насрещно придвижване, излизане отвън пътното платно.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР