Зная как ще завърши войната в Украйна. Много е лесно

...
Зная как ще завърши войната в Украйна. Много е лесно
Коментари Харесай

Борел: Ако прекратим военната помощ за Киев, войната ще свърши за няколко седмици

" Зная по какъв начин ще приключи войната в Украйна. Много е елементарно - стопираме военната поддръжка за Украйна, и войната завършва след няколко седмици ", сподели Борел в събота в изявление на форума " Шангри-Ла разговор " в Сингапур, оповестява ТАСС.

Попитан по какъв начин ще приключи тогава спорът в Украйна, Борел сподели: " Това значимо ли е, или не? Ако това е значимо, тогава не можем да прекратим военната поддръжка за Украйна, тъй като ние не желаеме мир на капитулацията, мир, който ще направи от Украйна втора Беларус ".

" Въпросът не е в това да приключи войната, а в това по какъв начин ние желаеме да приключи ", добави още Борел. Той акцентира, че Западът ще продължи да дава военна помощ на Украйна точно тъй като желае да има мир там.

В същото време тематиката за оказваната военна помощ на Киев бе разяснява и от американския държавен секретар Антъни Блинкън във Финландия.

Блинкън беше безапелационен, че Съединени американски щати и техните съдружници не би трябвало да поддържат преустановяване на огъня или договаряния за преустановяване на войната в Украйна, до момента в който Киев не набере задоволително мощ, с цел да наложи изискванията си.

На фона на очертаващата се контраатака на украинските сили Блинкън сподели, че в случай че в този момент бъдат взети поради апелите на Русия и други страни, в това число Китай, за договаряния в този момент, това би довело до подправен мир, който няма да подсигурява суверенитета на Украйна и европейската сигурност.

" Вярваме, че предпоставката за смислена дипломация и същински мир е една по-силна Украйна, способна да възпира и да се пази от всяка бъдеща експанзия ", посочи Блинкън в своя тирада във Финландия, която неотдавна се причисли към НАТО и има дълга сухопътна граница с Русия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР